İsrail polisi Kudüs’te Cuma namazı kılanların üzerine gaz fişeği attı

İsrail-Filistin hattındaki gelişmeler endişeyle takip edilirken bölgede gerginlik sürüyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürerken bugün Cuma namazı ibadeti sırasında da İsrail polisinden sivillere müdahale geldi.

İsrail polisi Kudüs’te Cuma namazı kılanların üzerine gaz fişeği attı

İsrail polisi, Cuma namazı kılan sivillerin üzerine gaz fişeği attı. Namaz kılmak için toplanan sivillerin ibadeti esnasında İsrail polisinden müdahale geldi. Namaz kılanların üzerine gaz fişeği atıldığı görüldü. Cuma namazı için saf tutan siviller, gaz fişekli müdahale sonrasında ara sokaklara koştu.

CUMA NAMAZI KILMAK İÇİN TOPLANDILAR

İsrail polisinin namaz kılan Müslümanlara müdahalesi devam ediyor. Günlerdir Gazze Şeridi'ne bombalı saldırılarına devam eden İsrail, sivillerin ibadet hakkını da elinden almaya çalışıyor. İsrail polisi, bugün Kudüs'te Cuma namazı kılmak için toplanan kalabalığın üzerine gaz fişeği attı.

NAMAZ KILANLARIN ÜZERİNE GAZ FİŞEĞİ ATILDI

Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen vatandaşlar geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da yine İsrail polisinin müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Cuma namazı kılmak için saf tutan sivillere gaz fişeği atıldı. İsrail polisinin bu müdahalesi sonrası vatandaşların ara sokaklara koştuğu görüldü.

israil-polisi-kudus-te-cuma-namazi-kilanlarin-uzerine-gaz-fisegi-atti.jpg

MESCİD-İ AKSA'YA GİRİŞTE YAŞ KISITLAMASI

Bugün Cuma namazını eda etmek için Mescid-i Aksa'ya gelen Müslümanlar, namaz kılmak için içeri girmek istedi fakat İsrail polisi geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da yaş kısıtlaması getirdi. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya girişte yaş sınırlaması uyguladı. 65 yaş altı erkek ve 50 yaşaltı kadınların Aksa'ya girişine izin verilmedi.