İsrail'in Gazze'de 7 yardım gönüllüsünü öldürmesine Biden’den sert tepki

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in Gazze’de 7 yardım gönüllüsünü öldürmesine sert tepki gösterdi. Biden, İsrail’in sivilleri ve yardım çalışanlarını koruyamadığını söyledi.

İsrail'in Gazze'de 7 yardım gönüllüsünü öldürmesine Biden’den sert tepki

İsrail, Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırıda World Central Kitchen'da görevli 7 yardım gönüllüsünü öldürmüştü. Yaşanan olaya karşı dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken ABD Başkanı Joe Biden da açıklamalarda bulundu. 7 yardım çalışanının ölümünü "trajedi" olarak değerlendiren Biden, İsrail'in sivil halkı ve yardım görevlilerini koruma konusunda başarısız olduğunu dile getirdi. Biden, olayla ilgili bir soruşturma talep ederken sonuçların da kamuoyuna duyurulmasını istedi.

SORUŞTURMA İSTEDİ

İsrail’in Gazze’de yardım çalışanlarına yönelik saldırısının ardından bir tepki de ABD Başkanı Biden’dan geldi. Biden, söz konusu olayla ilgili olarak Tel Aviv’in hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yürütmesi gerektiğini vurguladı. İsrail’in sivilleri ve yardım görevlilerini koruyamadığını belirten Biden, bu tür olayların tekrarının önlenmesi gerektiğini de vurguladı.

İSRAİL ORDUSU SİVİLLERİ KORUYAMIYOR

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby ise açıklamasında şu ana kadar Gazze’de hayatını kaybeden yardım çalışanlarının sayısının 200’ü geçtiğini belirterek, İsrail ordusunun sivilleri korumakta yetersiz olduğunu ifade etti.