Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmak isteyen Müslümanlara gaz bombalı müdahale

İsrail-Gazze hattındaki çatışmalar devam ederken bölgede gerginlik giderek artıyor. Çatışmaların yaşandığı bölgede bugün 3. Cuma ve Mescid-i Aksa çevresinde Cuma namazını kılmak isteyen Müslümanlar yine aynı saldırılara maruz kaldı.

Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmak isteyen Müslümanlara gaz bombalı müdahale

Haftalardır Cuma namazında saldırıya uğrayan Müslümanlara karşı bugün bir saldırı daha gerçekleşti. İsrail polisi, Mescid-i Aksa çevresinde Cuma namazını kılmak isteyenlere gaz bombasıyla müdahale etti. İsrail polisinin gaz bombalı müdahalesinin yanı sıra kalabalığın üzerine pis su akıttığı da görüldü.

MESCİD-İ AKSA’NIN ÖNÜNDE YİNE AYNI MANZARA

İsrail-Gazze hattında çatışmaların dozu giderek artarken İsrail’in bölgeye yönelik saldırılarında çok sayıda sivil vatandaş hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. 21 gündür süren çatışmalar bölgede hayatı tamamen durma noktasına getirirken çatışmaların gölgesinde 3. Cuma geldi. Bugün Cuma namazı için Mescid-i Aksa çevresinde toplanan kalabalığa İsrail polisinin gaz bombalarıyla müdahale ettiği görüldü.

mescid-i-aksa-da-cuma-namazi-kilmak-isteyen-muslumanlara-gaz-bombali-mudahale.jpg

KALABALIĞIN ÜZERİNE PİS SU AKITTILAR

Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya gelen Müslümanlara yönelik saldırılarına devam eden İsrail güvenlik güçleri bugün yine Cuma namazı için toplanan kalabalığa sert müdahalede bulunduğu görüldü. İsrail polisinin Cuma namazı için Mescid-i Aksa önünde toplanan kalabalığın üzerine gaz bombası attığı ve kalabalığı dağıtmak için pis su sıktığı öğrenildi.

mescid-i-aksa-da-cuma-namazi-kilmak-isteyen-muslumanlara-gaz-bombali-mudahale-001.jpg

MESCİD-İ AKSA’YA GİRİŞTE YAŞ SINIRI UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

Bölgede yaşanan çatışmalarla birlikte İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişte yaş sınırı getirdiği öğrenilmişti. İsrail’in yaş sınırı uygulaması hala devam ederken bu hafta yine Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya gelen gençler içeri alınmadı.