Moskova’da yüzlerce kişiyi katleden teröristler hakim karşısına çıktı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki terör saldırısı dünya gündemine oturmuş ve kanlı saldırı sonrasında ülkede Milli Yas ilan edilmişti. Saldırı sonrası yakalanarak gözaltına alınan teröristler Moskova’ya getirilmişti.

Moskova’da yüzlerce kişiyi katleden teröristler hakim karşısına çıktı

Moskova’daki Crocus City Hall isimli konser salonuna silahlı saldırı düzenlenmiş ve çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. 22 Mart tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 150 kişi hayatını kaybederken 1002den fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırı anına ait görüntüler kısa sürede gündem olmuş ve tüm dünya Moskova’daki kanlı saldırıyı konuşmuştu. Konser salonundaki kanlı saldırıyı düzenleyen kişilerin terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları ve yakalanarak gözaltına alındıkları açıklanmıştı. Gözleri bağlı ve elleri ters kelepçe şeklinde Moskova’ya getirilen teröristler, hakim karşısına çıktı.

TERÖR SALDIRISINDA 150 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya’nın başkenti Moskova’da yer alan Crocus City Hall isimli konser salonuna 22 Mart gecesi silahlı saldırı düzenlenmiş ve 150 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. 100’den fazla kişinin yaralandığı kanlı saldırıyı gerçekleştiren kişilerin terör örgütü DEAŞ mensubu oldukları açıklanmış ve teröristlerin yakalandığı bilgisine yer verilmişti. Yakalanarak gözaltına alınan teröristler gözleri bağlı ve elleri ters kelepçe şeklinde Moskova’ya getirilmiş ve polis aracından indirilerek binaya nakledilmişti.

moskova-da-yuzlerce-kisiyi-katleden-teroristler-hakim-karsisinda.jpg

moskova-da-yuzlerce-kisiyi-katleden-teroristler-hakim-karsisinda-001.jpg

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Olayın ardından saldırganları yakalamak üzere çalışma başlatılmış ve Rusya İstihbarat Servisi (FSB), saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştığına dikkat çekilen FSB açıklamasında; ‘Terör saldırısından sonra suçlular Rusya-Ukrayna sınırını geçmeyi planladı. Ukrayna tarafında temasları vardı.’ denildi. 150 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının şüphelilerinden Saidakrami Muroadalii Rachabalizoda ve Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Basmanny Bölge Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme salonundan görüntüler paylaşıldı.

moskova-da-yuzlerce-kisiyi-katleden-teroristler-hakim-karsisinda-002.jpg

moskova-da-yuzlerce-kisiyi-katleden-teroristler-hakim-karsisinda-003.jpg