Refah’ta yeni saldırı! İsrail yine çadırlara sığınan sivilleri vurdu

26 Mayıs tarihinde Refah’ta çadırlara sığınan Filistinlilere bomba yağdıran ve çok sayıda sivilin diri diri yanarak hayatını kaybetmesine sebep olan İsrail, Refah’ta masum sivillerin barındığı çadır kampına yeni bir saldırı düzenledi.

Refah’ta yeni saldırı! İsrail yine çadırlara sığınan sivilleri vurdu

İsrail’in sivillere yönelik katliamı sona ermiyor. Tüm dünyayı ayağa kaldıran saldırılara bir yenisini daha ekleyen İsrail, Refah’ta Filistinlilerin barındığı çadır kampına yeni bir saldırı daha düzenledi. Filistin sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada saldırı sonucunda en az 21 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bilgisine yer verildi.

FİLİSTİNLİLERİN KALDIĞI ÇADIRA SALDIRI

İsrail ordusu katliamlarına devam ediyor. 26 Mayıs tarihinde Refah’a düzenlenen bombalı saldırıda çok sayıda Filistinli diri diri yanarak hayatını kaybetmişti. Tüm dünyadan İsrail’in bu vicdanlara sığmayan saldırısına tepki yükselirken İsrail ordusu bir kez daha Refah’taki masum sivilleri hedef aldı. İsrail ordusunun Refah’ta Filistinlilerin barındığı çadır kampına yeni bir saldırı düzenlediği açıklandı.

refah-ta-yeni-saldiri-israil-yine-cadirlara-siginan-sivilleri-vurdu.jpg

İSRAİL SAĞLIK BAKANLIĞI: 21 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Tüm dünyanın gözü önünde çocuk, kadın, yaşlı, genç demeden masum sivilleri hedef alan ve acımasızca saldırılarına devam eden İsrail, Refah’a saldırılarına devam ediyor. Bir kez daha Refah’ta Filistinlilerin barındığı çadır kampını hedef alan İsrail ordusu, masum sivillerin kaldığı çadır kampına yeni bir saldırı düzenledi. Saldırının ardından açıklama yapan Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Refah’ın batısında yer alan El-Mevasi bölgesindeki yerlerinden edilmiş kişilerin barınmakta olduğu çadırların bulunduğu bölgeye saldırı düzenlediğini aktardı ve saldırıda 21 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

refah-ta-yeni-saldiri-israil-yine-cadirlara-siginan-sivilleri-vurdu-001.jpg

ÇADIRLARI BOMBALAMIŞLARDI

İsrail savaş uçakları 26 Mayıs tarihinde Refah’ın kuzeybatısında yer alan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırlara bomba yağdırmıştı. Sivillerin hedef alındığı saldırı sonucunda 40 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken İsrail Başbakanı Netanyahu ise bu saldırıyı ‘Trajik bir hata’ olarak yorumlamış ve soruşturma başlatıldığını söylemişti.