Rehine takası başlıyor! 39 Filistinli serbest bırakılacak

Dünyanın gözü İsrail-Gazze hattında. Bugün hem 4 gün sürecek geçici ateşkes başladı hem de rehine takası için ilk adımlar atılmaya başlandı. İsrail’in rehine takası kapsamında hapishanelerdeki Filistinlileri nakletmeye başladığı öğrenildi.

Rehine takası başlıyor! 39 Filistinli serbest bırakılacak

İsrail ve Hamas, hem 4 gün sürecek geçici ateşkes hem de rehine takası konusunda anlaşmaya varmıştı. 4 günlük geçici ateşkes bu sabah saat 08.002de başladı. Rehine takası ile ilgili gelişmeler için gözler bölgeye çevrilirken hareketliliğin başladığı öğrenildi. İsrail’in hapishanelerdeki 39 Filistinli tutukluları serbest bırakmak üzere Batı Şeria’ya nakletmeye başladığı bilgisine yer verildi. Filistinli rehinelerin, Gazze’deki İsrailli rehinelerin teslim alınması sonrası yaklaşık 2 saat sonra serbest bırakılacakları belirtiliyor.

REHİNE TAKASI BAŞLIYOR

4 günlük geçici ateşkes ve rehine takası konusundaki uzlaşının ardından gözler Gazze'ye çevrildi. Bölgedeki tüm gelişmeler ve son durum yakından takip edilirken rehine takası ile ilgili yeni bir gelişme paylaşıldı. İddiaya göre İsrail, 'Çatışmalara insani ara verilmesi mutabakatı' kapsamında hapishanelerdeki 39 Filistinli tutukluyu serbest bırakmak üzere Batı Şeria'ya nakletti.

rehine-takasi-basliyor-39-filistinli-serbest-birakilacak.jpg

OFER CEZAEVİ'NE NAKLEDİLDİLER

İsrail basınında yer alan iddiaya göre, çocuk ve kadınlardan oluşan 39 tutuklu Filistinli, İsrail'deki Damon ve Megiddo hapishanelerinden çıkarılarak geçici olarak Batı Şeria'daki Ofer Cezaevi'ne nakledildi. Filistinli rehinelerin, Gazze'deki İsrailli rehinelerin teslim alınmasından yaklaşık 2 saat sonra serbest bırakılacağı bilgiisne yer verildi.