SON DAKİKA ABD Başkanı Biden’dan İsrail’in hastane saldırısı ile ilgili ilk açıklama

İsrail’in Gazze’deki hastaneye düzenlediği saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Dünyayı ayağa kaldıran saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e gitti.

SON DAKİKA ABD Başkanı Biden’dan İsrail’in hastane saldırısı ile ilgili ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e gitti. İsrail’in Gazze’deki hastaneye yönelik saldırısında yüzlerce kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Bölgeden yürekleri yakan görüntüler gelirken Biden’ın bugün İsrail’e ziyarette bulunduğu görüldü. Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile ortak bir açıklama yaptı.

ABD BAŞKANI BIDEN İSRAİL’E GİTTİ

İsrail’in dün akşam Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği bombalı saldırıda en az 500 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıya dünyanın birçok noktasından tepkiler yükselirken ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ve yeni kurulan savaş kabinesinin temsilcileriyle görüşme yapmak üzere bugün İsrail’e gitti. Karşılama töreninden sonra Biden ve Netanyahu, birlikte kameralar karşısına geçti.

İSRAİL’İ DESTEKLEDİ

İsrail ziyaretinde kameralar karşısına geçerek bir kez daha İsrail’e desteğini açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, ‘ABD’nin İsrail’in yanında yer aldığını tüm dünyanın bilmesini istiyorum. Hamas’ın saldırılarında binlerce insan katledildi. Birçok insan rehin alındı. Öyle korkunç şeylere sebep oldular ki bunlar akıl dışı. Amerikalılar da sizinle aynı fikirde, endişeli. İsrail kendini savunmak için ne gerekiyorsa yapabilir. Bunun olmasını da temin edeceğiz. Hamas, bütün Filistin halkını temsil etmiyor. Onlara acıdan başka bir şey getirmedi. Masum Filistinlilerin hayatını koruma ve kurtarma konusunda dikkatli olmalıyız. Çünkü biz Amerikalılar böyle insanlarız. İsrail halkının cesareti, kararlılığı kahramanlığı gerçekten çarpıcı.’ dedi.

son-dakika-abd-baskani-biden-dan-israil-in-hastane-saldirisi-ile-ilgili-ilk-aciklama.jpg

HASTANE SALDIRISI HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI

İsrail’in dün akşam Gazze’eki hastaneye yönelik saldırısı ile ilgili de konuşan ve saldırı yerine ‘patlama’ ifadesini kullanan Biden, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirilmediğini iddia etti ve ‘Üzgünüm, İsrail değil diğer taraf yapmış görünüyor. Ancak birçok insan emin değil.’ ifadelerini kullandı.