SON DAKİKA Gazze’de sağlık sistemi tamamen çöktü! Hastanedeki malzemeler tükendi

İsrail-Gazze hattındaki son durum ve bölgedeki sağlık sistemi ile ilgili tüm gelişmeler an be an aktarılırken hastanelerde yakıt olmadığı için sağlık sisteminin tamamen çöktüğüne dair açıklama geldi.

SON DAKİKA Gazze’de sağlık sistemi tamamen çöktü! Hastanedeki malzemeler tükendi

İsrail, günlerdir Gazze’ye bombalı saldırı düzenliyor. Hastaneleri, okulları, masum sivillerin olduğu bölgeleri bombalayan İsrail’in bombardımanı sebebiyle çok sayıda can kaybı yaşandı. Cumartesi gününden bu yana sadece kısıtlı miktarda ilaç ve gıda girmesine izin verilirken hastanelerde yakıt olmadığı için sağlık sisteminin tamamen çöktüğü açıklandı.

GAZZE'DE SAĞLIK SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

İsrail ordusu, günlerdir Gazze'ye bombardıman gerçekleştiriyor. Hayatın durma noktasına geldiği bölgede sağlık sistemi çöküşün eşiğine gelmişti. Son olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi tesisi ve merkezi hastanesi olan Şifa Hastanesi çevresine düzenlediği saldırının ardından hastane çevresi yoğun duman bulutuyla kaplanmıştı. Son yapılan açıklamada ise hastanelerdeki sağlık sisteminin tamamen çöktüğü duyuruldu.

son-dakika-gazze-de-saglik-sistemi-tamamen-coktu-hastanedeki-malzemeler-tukendi-001.jpg

YARALILAR CEP TELEFONU IŞIĞINDA TEDAVİ EDİLİYOR

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik ablukası sebebiyle bölgede yakıt bittiği için hastanelerdeki cihazların güneş enerjisiyle çalıştırıldığı, bazı hastanelerde ise doktorların yaralıları cep telefonu ışığıyla tedavi ettiği belirtilmişti. Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beit Lahia kentinde Endonezya Hastanesi'nde dün gece yakıtın bitmesinden dolayı elektrik kesildiği bilgisi gelmişti. Hastanedeki doktorların da solunum cihazına bağlı olan çok sayıda hastanın elektriklerin kesilmesinden dolayı can kayıplarının yaşanmasından endişe ettiği aktarılmıştı.

son-dakika-gazze-de-saglik-sistemi-tamamen-coktu-hastanedeki-malzemeler-tukendi.jpg

MALZEMELER TÜKENDİ

Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi ve açıklamada, 'Hastanelerimizdeki sağlık sistemi tamamen çöktü' ifadeleri yer aldı. Bölgede çocuklar için süt bile bulunamadığı, hastanelerdeki malzemelerin tükendiği ve 10'dan fazla hastanenin hizmet dışı kaldığı da gelen açıklamalar arasında yer aldı.