SON DAKİKA İsrail Rum Ortodoks Kilisesi’ni vurdu! Ölü ve yaralılar var

Dünya genelinde endişeyle takip edilen İsrail-Filistin hattındaki gelişmelerde tansiyon yükselmeye devam ederken aktarılan son dakika bilgisinde İsrail’in Gazze’deki Rum Ortodoks Kilisesi’ni vurduğu belirtildi.

SON DAKİKA İsrail Rum Ortodoks Kilisesi’ni vurdu! Ölü ve yaralılar var

Günlerdir saldırılarına devam eden İsrail, önceki gün Gazze’deki bir hastaneyi hedef almış ve hastaneye düzenlenen saldırıda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Bölgeden aktarılan son dakika bilgisinde İsrail’in bu kez de kiliseyi hedef aldığı belirtildi. Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının Gazze’deki Rum Ortodoks Kilisesi’ni vurduğunu açıkladı. Saldırıda ilk belirlemelere göre en az 2 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

İSRAİL BU KEZ KİLİSEYE SALDIRDI

Önceki gün Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne saldırı düzenleyen İsrail ordusunun bu saldırısında en az 500 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Masum sivillerin hedef alındığı saldırıya dünyanın birçok noktasından tepki ve kınama geldi. Saldırılarına her geçen gün ir yenisini ekleyen İsrail, cami, hastane, okul gibi sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor. İsrail'in bu kez de Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesi'ni hedef aldığı öğrenildi.

son-dakika-israil-rum-ortodoks-kilisesi-nivurdu-olu-ve-yaralilar-var-001.jpg

GAZZE'DEKİ RUM ORTODOKS KİLİSESİNE SALDIRI

Günlerdir saldırılarına devam eden İsrail'in u kez de Gazze'deki kiliseyi hedef aldığı açıklandı. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de Rum Ortodoks Kilisesi'ni hedef aldığını duyurdu. Kiliseye yüzlerce Filistinlinin sığındığı ve İsrail'in kiliseye yönelik saldırısı sonucunda can kayıpları ve yaralanmalar olduğu bilgisine yer verildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda kilisenin yakınındaki ir inanın yıkıldığı ve tarihi kilisede ciddi hasar meydana geldiği de aktarılan bilgiler arasında yer aldı.

son-dakika-israil-rum-ortodoks-kilisesi-nivurdu-olu-ve-yaralilar-var.jpg

HASTANEYE 250 METRE MESAFEDE YER ALIYOR

İsrail'in hedef aldığı kilisenin önceki gün bombalı saldırı düzenlenen el-Ehli Baptist Hastanesi'ne 250 metre mesafede yer aldığı bilgisine yer verildi. Kudüs'teki Anglikan Kilisesi'ne bağlı olan Aziz Porphyrius Rum Ortodoks Kilisesi, Gazze kentinin güneyindeki Ez-Zeytun Mahallesi'nde yer alıyor. İsrail'in saldırı düzenlediği bölgede yaklaşık 1000 Hristiyan'ın yaşadığı ve evi yıkılan sivillerin korunmak için kiliseye ve ona ağlı olan binalara sığındığı belirtiliyor.