SON DAKİKA İsrail tüm diplomatlarını Türkiye’den geri çekme kararı aldı

İsrail’den Türkiye dahil bölge ülkelerdeki büyükelçi ve diplomatlarını geri çekme kararı geldi. Günlerdir Gazze’ye yönelik saldırılarına devam eden İsrail, Türkiye dahil bölge ülkelerdeki büyükelçi ve diplomatlarını geri çağırdı.

SON DAKİKA İsrail tüm diplomatlarını Türkiye’den geri çekme kararı aldı

Dünyanın gözü İsrail-Filistin hattında. Bölgede yaşanan tüm gelişmeler yakından takip edilirken İsrail, bölge ülkelerdeki büyükelçi ve diplomatlarını geri çağırdı. Önceki Gazze’deki hastaneye saldırı düzenleyen İsrail’in saldırılarında yüzlerce sivil hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. İsrail’in tüm diplomatlarını geri çekme kararı dünya gündeminde geniş yer buldu.

GAZZE’DEKİ HASTANE SALDIRISINA TEPKİ YAĞDI

İsrail-Filistin hattındaki tüm gelişmeler dünya genelinde büyük bir endişeyle takip ediliyor. İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken önceki gün Gazze’deki hastaneye düzenlenen saldırıda çok sayıda can kaybı yaşanmıştı. İsrail ordusu, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne saldırı düzenlemişti. En az 500 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırıya tepki yağdı. Türkiye’den de İsrail’in hastane saldırısına tepki geldi. Vatandaşlar sokaklara döküldü. İstanbul’daki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar saldırıyı protesto etti. Protestoların ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu, Türkiye’deki vatandaşlarına Türkiye’yi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri çağrısında bulundu.

BÜYÜKELÇİ VE DİPLOMATLARINI ÇEKME KARARI

İsrail vatandaşlarının dün akşam İstanbul Havalimanı’na gelerek Türkiye’den ayrılmaya başladığı görüldü. İsrail, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını ise ‘Yüksek tehdit’ seviyesi anlamına gelen dördüncü seviyeye çıkarttı. Yaşanan son dakika gelişmesinde ise İsrail’in büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatlarını Türkiye ve bölge ülkelerden çekme kararı aldığı aktarıldı. Diplomatların diplomatik kriz sebebiyle değil, güvenlik endişeleri sebebiyle ülkeyi terk edecekleri belirtildi.