SON DAKİKA Mescid-i Aksa’da namaz kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombalı müdahale

İsrail-Filistin hattındaki gerilim sürerken gelen son dakika bilgisinde İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da namaz kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombası ile müdahale ettiği aktarıldı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

SON DAKİKA Mescid-i Aksa’da namaz kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombalı müdahale

İsrail-Filistin gerginliğinin devam ettiği günlerde bugün cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'ya gelen Filistinlilere izin verilmedi. İsrail polisi, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermedi. İsrail polisinin kendilerine engel olması üzerine cuma namazını Mescid-i Aksa'nın çevresinde kılmak isteyen Filistinlilere gaz bombasıyla müdahale edildi.

MESCİD-İ AKSA'YA GELEN FİLİSTİNLİLER İÇERİ ALINMADI

7 Ekim Cumartesi günü İsrail-Filistin hattında başlayan gerginlik devam ederken tüm dünya bölgedeki gelişmeleri endişeyle takip ediyor. Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ve İsrail'den bu operasyona karşılık gelmesi bölgedeki tansiyonu yükseltmişti. İsrail, Gazze Şeridi'ni bombalamaya devam ediyor. Bölgedeki gerginlik sürerken bugün cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelen bazı Filistinliler İsrail polisinin engeli ile karşılaştı. İsrail güvenlik güçleri, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere sert müdahalede bulundu.

son-dakika-mescid-i-aksada-namaz-kilmak-isteyen-filistinlilere-gaz-bombali-mudahale.jpg

GAZ BOMBASI İLE MÜDAHALE ETTİLER

Bölgedeki tüm gelişmeler dünya genelinde yakından takip edilirken çatışmaların devam ettiği bölgede bugün cuma namazı dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya gelen ve cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Müslümanlara sert bir müdahale gerçekleşti. İsrail polisi, Filistinlileri içeri almadı. İsrail polisinin engeli ile karşılaşan Filistinliler ise cuma namazını Mescid-i Aksa'nın çevresinde kılmak istedi. Buna da engel olmak isteyen İsrail güvenlik güçleri, seccadelerini yere seren ve namaz kılmak için hazırlanan kalabalığı dağıtmak için gaz bombası ile müdahalede bulundu.

son-dakika-mescid-i-aksada-namaz-kilmak-isteyen-filistinlilere-gaz-bombali-mudahale-001.jpg

MÜDAHALE ANLARI KAMERALARA YANSIDI

İsrail polisinin cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa'nın çevresine toplanan kalabalığa uyguladığı sert müdahale saniye saniye kameralara yansıdı. İsrail polisinin gaz bombalı müdahalesi ile karşılaşan Filistinliler, ara sokaklara dağıldı. Ara sokaklarda toplanan kalabalık daha sonra sloganlar atarak İsrail polisini protesto etti.