Emekliye EK MAAŞ Geliyor! Cumhurbaşkanı Açıklayacak

Son dakika haberi… Emekliye ek maaş geliyor. Hazırlıklar tamamlandı. Büyük İstanbul mitinginde açıklanması bekleniyor.

Emekliye EK MAAŞ Geliyor! Cumhurbaşkanı Açıklayacak

Emekliler için yeni bir son dakika gelişmesi var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük İstanbul mitinginde ne açıklayacağı merak ediliyordu. Nihayet detaylar ortaya çıktı. Emekliler için büyük piyango çıktı. Uzun süreden beri gündemde olan düşük emekli maaşları tepki çekiyordu. Ak Parti hükümeti seçim öncesi emekliye bir sürpriz yapmak için hazırlıkları tamamladı. Emekli maaşı alanlara ek maaş geliyor. Tüm hazırlıklar tamamlandı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük İstanbul mitinginde açıklaması bekleniyor. Peki emekliye ne kadar ek maaş verilecek?

MİLYONLARCA EMEKLİ BU AÇIKLAMAYI BEKLİYOR

Ak Parti grup başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve ak Parti Genel Sekreterinin yaptığı açıklamalar sonrası milyonlarca emeklinin seçim öncesi zam umutları artmıştı. Özellikle ak Parti grup başkanvekili büyük İstanbul mitingini işaret etmişti. Bu sebeple de emeklilerin gözü kulağı bugün yapılacak mitinge çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekliler için ne açıklayacağı merak edilirken yavaş yavaş kulislerden yeni bilgiler gelmeye başladı.

emekli-son-dakika-3.jpg

EMEKLİLER YILBAŞINDA NE KADAR ZAM ALMIŞTI?

Emekli maaş alan milyonlarca kişinin taban maaşı yılbaşında değişmiş 10.000 TL’ye yükseltilmişti. Kök maaşlar ise yüzde 49.25 oranında artmıştı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli Bayram ikramiyesini de açıklamış ve 3000 TL’ye yükseldiğini duyurmuştu. Fakat milyonlarca emekli vatandaş yine de artan hayat pahalılığı için de zor günler geçiriyor. O sebeple de seçim öncesinde bir ilave zam isteği ve beklentisi vardı. Ak Parti‘den yapılan son açıklamalar ise bu konuda umutları arttırdı. Özellikle ak Parti grup başkanı vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu büyük İstanbul mitingini işaret etti.

emekli-son-dakika-1.jpg

AK PARTİ’DEN EMEKLİ MAAŞLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Ak Parti’de iki isim emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti grup başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu nisan ayında TBMM’nin açılmasıyla birlikte emekler için farklı destek paketlerinin oluşturulacağını söyledi. Ak Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ise yaptığı açıklamada emekler için çalışmalar olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu durumu kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi. Peki emekliler için beklenen düzenlemeler neler?

emekli-son-dakika-2.jpg

EMEKLİYE EK MAAŞ KONUSU GÜNDEMDE

Emekli maaş alanlar için ek maaş konusu gündemde. Bugün yapılacak olan bir İstanbul mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili net durumu kamuoyuna bildirmesi bekleniyor. Henüz ilave zammı yapılacak yoksa emekliye ekstra bir destek ödemesi ve maaş mı sağlanacak kesinleşmedi. Ancak ak Parti‘den gelen açıklamalar emekli vatandaşlar için olumlu yönde. Bugün yapılacak açıklama ile birlikte milyonlarca emekli seçim öncesi rahat bir nefes alacak. O sebeple gözler ak partinin büyük İstanbul mitingine çevrildi.