Bakan Mehmet Şimşek SÜPER zam tarihini açıkladı! Emekliye EK ZAM onayı çıktı!

Emekliye Bakan Mehmet Şimşek’ten süper zam müjdesi geldi. Emekli maaşlarına ek zam onayı çıktı, tarihler belli oldu.

Bakan Mehmet Şimşek SÜPER zam tarihini açıkladı! Emekliye EK ZAM onayı çıktı!

Bakan Mehmet Şimşek SÜPER zam tarihini açıkladı! Emekliye EK ZAM onayı çıktı!

SSK, BAĞ-KUR ve 4C emeklisine sürpriz müjde Bakan Mehmet Şimşek’ten geldi. Ekonominin bir numaralı ismi, açıklamaları ile emekliyi sevindirdi. Milyonlarca emekli bu kararı bekliyordu, açıklama nihayet geldi. Emekli maaşlarına ek zam geliyor. Üstelik de 6 ay beklenmeyecek. Seçim öncesi milyonlarca emeklinin maaşı değişiyor. Bakan Mehmet Şimşek SÜPER zam tarihini duyurdu, emekliye ek zam onayı verildi. Peki emekli maaşlarına ne kadar ek zam gelecek? Emekliye ek ödeme var mı?

Seçim öncesi SSK, BAĞ-KUR ve 4C emeklisi zam beklentisine devam ediyor. Ocak 2024 zamları maaşlara yansıdı ancak, emekliler yapılan zam oranlarından memnun değil. Bu nedenle de bir süredir ek zam beklentileri var. Özellikle yerel seçimlerin yaklaşması da ilave zam beklentilerini arttırıyor. Seçim öncesi beklenen sürpriz zam açıklaması bu defa Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan değil, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Milyonlarca emekli, ekonominin 1 numarasından gelen bu haberle sevinçten havalara uçacak. Emekliye EK ZAM onayı çıktı. Emekliye ilave zam tarihi ve miktarı da belli oldu. Peki emekli maaşlarına ne kadar ek zam gelecek? İşte merak edilen soruların yanıtları…

ek-odeme-2.jpg

EMEKLİYE İLAVE ZAM GELECEK Mİ? AÇIKLA AZ ÖNCE GELDİ

Türkiye’de yaklaşık 17 milyon emekli vatandaş var. Ocak 2024 emekli maaşı zammı geçtiğimiz günlerde belli olmuş, 17 milyon emeklinin maaşı eşit oranda artmıştı. Bu yıl emekli maaşlarına yapılan zam oranı yüzde 49,25 olurken, en düşük emekli maaşı da 10.000 TL oldu. Ancak, bugün açıklanan enflasyon verilerinde de olduğu gibi Türkiye’de enflasyon artışı ve dolayısıyla da hayat pahalılığı devam ediyor. Bu nedenle de emekliler seçim öncesi yeni zam bekliyor.

Emekliyi bu anlamda umutlandıran açıklamayı ise geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarının yeterli olmadığını belirterek zam sinyalini vermişti.

EMEKLİYE NE KADAR İLAVE ZAM GELECEK?

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere doğru geri sayım sürerken emekliler de aynı sorunun yanıtını merak ediyor. Seçim öncesi emekliye ilave zam olacak mı, Emekliye ne kadar ilave zam yapılacak? Milyonlarca emekli bu sorularla yatıp kalkarken son dakika açıklaması geldi.

Ankara kulisleri bomba zam iddiası ile çalkalandı. Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a talimat verdiği öğrenildi. Gelen bilgiye göre emekliye ilave zam için hazırlıklar başladı. Zam miktarına ilişkin de bazı bilgiler var.

Emekli maaşı alanlara yapılacak zam miktarının 4C için 4500 TL olduğu konuşuluyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile emekli sandığı emeklisinin maaşı arttırılacak. SSK ve bağ-kur emeklisine ise seçim öncesinde 4.000 TL'lik ilave zam öngörülüyor. En düşük emekli maaşının da 2.000 TL'lik artışla 12.000 TL'ye yükseltilmesi gündemde.

emekli-ek-odeme-1.jpg

EMEKLİYE EK ZAM TARİHİ BELLİ OLDU

SSK, Bağ-Kur 4C ve EYT emeklisine vatandaşlar bu iddialarla sevinirken zam tarihi de merak ediliyordu. emekliye ek zam tarihi için 10 Mart işaret edildi. Yani hükümet yerel seçimler öncesi emekliye zam sorunu çözmek istiyor. yapılan son anketlerde emekli maaşı alan vatandaşlar arasından yüzde 40 oy kaybı olduğu ortaya çıkmıştı. Bu sebeple de emeklinin taleplerinin yerine getirilmesi gündemde.