Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması

Bedelli askerlik ile ilgili açıklamalar siyasetin gündeminde ilk sıralarda yer alırken CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bedelli askerlik ile ilgili sözleri tepki çekmiş ve Özel’e yönelik eleştiriler çığ gibi büyümüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bedelli askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Sivas mitinginde bedelli askerlik ile ilgili sözlerinden dolayı Özel’e yüklendi. Özel’in açıklamasına ve sonrasında yaptığı düzeltmeye değinen Erdoğan, ‘Kendince bu patavatsızlığını düzeltmeye çalıştı’ dedi. Özgür Özel’in bedelli askerlik ile ilgili kullandığı ifadeleri ‘patavatsızlık’ olarak yorumlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bedelli askerlik üzerinden gençlerimizi hedef almak zihniyet bozukluğunun işaretidir.’ dedi. İşte açıklamanın tüm detayları…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E BEDELLİ ASKERLİK YANITI

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Yerel Seçimlere sayılı günler kalırken siyaset gündemi de oldukça yoğun. Yerel Seçime doğru siyasi partiler arasındaki rekabet giderek kızışırken seçim mitinglerindeki açıklamalar da gündemin ilk sıralarında yer alıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama başta gençler olmak üzere kamuoyunun tepkisini çekmişti. Bedelli askerlik ile ilgili sözleriyle tepki toplayan Özel’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yanıt geldi. Partisinin bugünkü Sivas mitinginde konuşma yapan Erdoğan, bedelli askerlik açıklaması üzerinden eleştirdiği Özel’e, ‘Şimdi çıkmış bedelli askerlik yapanlar bize oy vermesin demiş. Anlaşılan makamını borçlu olduğu ağa babaları kulağını çekmiş olmalı ki daha sonra kendince bu patavatsızlığını düzeltmeye çalıştı. Bedelli askerlik üzerinden gençlerimizi hedef almak zihniyet bozukluğunun işaretidir.’ dedi.

cumhurbaskani-erdogan-dan-bedelli-askerlik-aciklamasi.jpg

ÖZGÜR ÖZEL NE DMEİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla gündem olan ve başta gençler olmak üzere kamuoyundan büyük tepki alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bedelli askerlik ile ilgili yaptığı açıklamadan dolayı sert bir şekilde eleştirilmişti. Türkiye’yi sevenlerden oy istiyoruz diyen Özel, ‘Bedelli askerliğe kaçanlardan değil, gerekirse bu vatan için canını vermeye razı olanlardan oy istiyoruz.’ demişti.