EYT’de 2. Bahar Geliyor! 1999-2009 Arası SGK’lılar 43-44-45 Yaş Şartı ile Erken Emekli Oluyor

EYT’de yeni fırsat geliyor. Erken emeklilik için yeni düzenleme 1999-2009 arası SGK'lıları ilgilendiriyor. Sigorta başlangıcı bu tarihler arasında olanlar 43-44-45 yaş şartı ile erken emekli olacak.

EYT’de 2. Bahar Geliyor! 1999-2009 Arası SGK’lılar 43-44-45 Yaş Şartı ile Erken Emekli Oluyor

EYT’de 2. Bahar Geliyor! 1999-2009 Arası SGK’lılar 43-44-45 Yaş Şartı ile Erken Emekli Oluyor - Erken emeklilik, Türkiye’deki çalışan tüm vatandaşların en büyük hayali. Özellikle EYT’yi kıl payı kaçıranlar hükümetin yeni açıklamalarını ve düzenlemeleri yakından takip ediyor. Son günlerde "kısmi emeklilik" olarak adlandırılan kademeli emeklilik, bu konuda bir çok vatandaş için umut ışığı oldu. Kademeli emeklilik kapsamı ve çıkış tarihi de merak konusu. Peki kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Kademeli emeklilik kimleri kapsıyor. İşte SGK’dan yeni erken emeklilik fırsatı ve şartlar…

Türkiye’deki milyonlarca çalışan şu anda TBMM’de olan kısmi emeklilik düzenlemesinden haber bekliyor. EYT’yi kaçıran ve yeni bir fırsat bekleyen çalışanlara yeni düzenleme yolda. 2024 yılı erken emeklilik düzenlemesi için artık düğmeye basıldı. Bu düzenleme milyonlarca vatandaşı kapsayacak. Peki torba yasa ile kademeli emeklilik çıkacak mı? Kademeli emeklilik kimleri kapsayacak. İşte kademeli emeklilik düzenlemesi son dakika gelişmeleri…

erken-emeklilik-1.jpg

KADEMELİ EMEKLİLİK ŞARTLARI NELER? KİMLERİ KAPSAYACAK?

Kademeli emeklilik düzenlemesi, özellikle 1999 ile 2008 yılları arasında sigortalı olanları kapsayacak. Düzenleme, prim günü ve yaş şartını tamamlayan ancak sigortalılık süresini dolduramayanlar için büyük önem taşıyor. Kademeli emeklilik düzenlemesi ile kadınlar için emeklilik yaşı 43, erkekler için ise 45 olacak. Yani sigorta başlangıç tarihi 1999 ile 2008 yılları arasında olan, kadınlarda 43 yaşını, erkeklerde ise 45 yaşını dolduran sigortalılar kademeli emeklilik imkanından yararlanmaya hak kazanacak.

KADEMELİ EMEKLİLİK SON DURUM NE? 2024 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milyonlarca çalışırım beklediği kademeli emeklilik düzenlemesinin tarihi de merak konusu nokta EYT Yıkıl Payı kaçıranlar için büyük bir fırsat olacak kademeli emeklilik düzenlemesinin torba yasa maddeleri arasında olduğu biliniyor. Torba yasa maddeleri Aralık ayından itibaren meclise gelmişti. Ancak hem emekli maaş zamları hem de bütçe görüşmeleri nedeniyle torba yasa maddelerinin görüşmeleri ertelenmişti. O sebeple kademeli emeklilik düzenlemesi de henüz kabul edilmedi. Ancak son gelen bilgilere göre yerel seçim öncesi kademeli emeklilik düzenlemesi genel kurulda görüşülecek. Yapılacak oylamanın ardından kademeli emeklilik düzenlemesinin kabul edilmesi halinde meclise geleceği ve yasalaşacağı düşünülüyor.

erken-emeklilik-2.jpg

YAKLAŞIK 1 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Kademeli emeklilik düzenlemesi SSK bağ-kur ve 4C'li çalışanları kapsayacak nokta yeni düzenlemeden yaklaşık 1 milyon vatandaşın yararlanması ve emeklilik dilekçesini vermesi bekleniyor. Kademeli emeklilik düzenlemesine ilişkin son gelişmelerin önümüzdeki günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanacağı tahmin ediliyor.