Meteorolojiden o illere kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta hava durumu tahminlerini yayınladı. 19 Şubat hava durumu tahminlerine göre birçok ilde sağanak ve kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojiden o illere kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu tahminleri paylaşıldı. 19 Şubat hava durumu raporuna göre Rize Adana Trabzon Samsun Antep Diyarbakır Mardin Urfa Osmaniye Hatay Kilis ve Amasya'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji verilerine göre Ağrı ve Van'da ise kar yağışı etkili olacak. Hava sıcaklıkları Yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde seyrederken Rüzgar ise hafif kuvvetli olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yeni rapora göre Yurt genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Amasya Hatay ve Osmaniye çevrelerinde ise aralıklı yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Bitlis Hakkari Ardahan Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda ise Karla Karışık yağmur görülecek. Bu illerin yüksek kesimlerinde kar yağışının kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hatay Osmaniye ve Kilis çevrelerinde ise yağışlar sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olacak.

Bugün yurt genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin biraz üstünde seyretmesi bekleniyor. Bugün Rüzgar ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif şiddetli eserken ara sıra orta kuvvete çıkması bekleniyor.