Ödemeler yarın başlıyor! IBAN'dan ve PTT'den 7608 TL evde bakım maaşı yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son dakika duyurdu. Evde bakım maaşı Mart 2024 ödemeleri yarın başlıyor. PTT'den ve IBAN’dan tam 7608 TL sosyal yardım yapacak.

Ödemeler yarın başlıyor! IBAN'dan ve PTT'den 7608 TL evde bakım maaşı yatacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan kişilere yönelik sosyal yardım ödemeleri Mart 2024 itibarıyla zamlı olarak hesaplara yatmaya devam ediyor. Evde bakım maaşı da bakanlık tarafından sağlanan en önemli sosyal yardımlardan biri. Evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilere sağlanan evde bakım maaşı ödemeleri için tarihler aile Bakanlığı tarafından açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hak sahiplerinin IBAN’dan ve PTT'den ödemelerini alabileceğini bildirdi. Peki Mart 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? Hangi illerde evde bakım maaşı yattı?

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen önemli sosyal yardımlardan biri olan evde bakım maaşı 2024 Ocak ayı itibariyle memur maaş katsayısında yaşanan artış doğrultusunda yükseldi. Evde bakım maaşı, zamlı olarak 7608 TL olarak ödeniyor. Evde bakım maaşı ödemeleri belirli şartlar doğrultusunda yapılıyor.

evde-bakim-maasi-1.jpg

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı alabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazır belirlenen şartları taşımak gerekiyor. Evde bakım maaşı ödemesi hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması ve aynı zamanda bakıma muhtaç kişinin tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporunun bulunması şartıyla ödeniyor. Bu şartları Taşıyan vatandaşlar üzerinde bakanlık tarafından inceleme yapılıyor. Yapılan incelemelerde kriterlere uygun bulunması durumunda evde bakım maaşı bağlanıyor ve düzenli olarak her ay ödeniyor.

2024 MART AYI EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER LİSTESİ

Peki Mart 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen takvim doğrultusunda evde bakım maaşı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatıyor. Yani Mart 2024 evde bakım maaşı ödemeleri de yarın 15 Mart tarihinden itibaren başlıyor. Ödemeler bakanlık tarafından açıklanacak olan 15 Mart evde bakım maaşı yatan iller listesi doğrultusunda yapılacak. E-devlet üzerinden evde bakım maaşının ne zaman ödeneceğini sorgulamak mümkün.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının aradığı şartları taşımak gerekiyor. Bakanlık tarafından belirlenen bu şartlara uygun olanlar başvuru işlemlerini e-devlet aracılığıyla ya da T.C kimlik kartları ile giderek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından yapabiliyor.