Seçimde iftar molası olacak mı? YSK’dan iftar kararı

31 Mart yaklaşırken gözler Yerel Seçimlerden çıkacak sonuçlarda. Türkiye, 31 Mart Pazar günü sandığa gidiyor. Yerel Seçimlerin gerçekleştirileceği 31 Mart tarihi ile ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor.

Seçimde iftar molası olacak mı? YSK’dan iftar kararı

Yerel Seçimlere sadece 2 gün kaldı. Gözlerin çevrildiği seçim öncesinde merak edilen sorular yanıt buluyor. Yapılan yeni açıklamada seçimin ertesi günü olan 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil olduğu duyurulmuştu. Seçim günü Ramazan ayına denk geldiği için sandık görevlisi olanlar iftar molası olup olmayacağını merak ediyor. Peki, seçimde iftar molası olacak mı? Seçimde oruç molası var mı? YSK iftar kararı ne? İşte detaylar…

YÜKSEK SEÇİM KURULU’NDAN İFTAR KARARI

Yüksek Seçim Kurulu, sandık kurulu görevlilerinin merak ettiği soruyla ilgili kararını açıkladı. Seçim günü görevli olanların iftar saatinde mola verip vermeyeceği merak ediliyordu. YSK’dan merakla beklenen soruya yanıt geldi. YSK, 31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimi’nin oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini bildirdi.

secimde-iftar-molasi-olacak-mi-ysk-dan-iftar-karari.jpg

MOLA VERİLMEYECEK

Herkesin merak ettiği soru yanıt buldu. Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca YSK’ya gönderilen yazıda, seçimde sandık kurullarınca saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak Ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı ifade edilirken sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği soruldu. Yöneltilen sorudaki konuyu inceleyen Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un ‘Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü’ başlıklı 100’ncü maddesinin birinci fıkrasında, ‘Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır’ hükmü bulunduğunu hatırlattı. Ayrıca YSK’nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme yer aldığına vurgu yapan Kurul, bu kapsamda ‘Oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine’ oy birliğiyle karar verdi.