Dilan Polat, bugün görülen duruşmada kızını görünce gözyaşlarına boğuldu

Banu Parlak'ın merkezinin kurşunlanmasıyla ilgili davada azmettirici olarak yargılanan Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat adliyeye getirildi.

Dilan Polat, bugün görülen duruşmada kızını görünce gözyaşlarına boğuldu

Duruşma salonunda gözyaşlarına hakim olamayan Dilan Polat, kızına dokunmak istedi fakat hakim izin vermedi. Dilan Polat, uzun zaman sonra gördüğü eşi Engin Polat'ın da elini tuttu. Kasım ayından beri tutuklu bulunan Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın da aralarında bulunduğu 11 sanık, Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirme suçundan hakim karşısına çıktılar. Duruşmada kızı ve eşini gören Dilan Polat gözyaşlarına hakim olamadı.

dilan-polat-bugun-gorulen-durusmada-kizini-gorunce-gozyaslarina-boguldu.jpg

KIZINI GÖRÜNCE DAYANAMADI

Banu Parlak'ın güzellik merkezine geçtiğimiz yıl 1 Ekim'de düzenlenen silahlı saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği ileri sürülmüştü. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın 'Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'Mala zarar verme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapsini talep etmişti. Banu Parlak dava için Küçükçekmece Adliyesi'ne geldi. 11 sanıklı dava Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Sezgin, Engin ve Dilan Polat, bulunduğu cezaevinden getirildi. Diğer sanıklar SEGBİS ile duruşmaya katılım sağladı. Dilan ve Engin Polat'ın kızı Nilda Polat, Engin Polat'ın kız kardeşi Kübra Uzun duruşmaya izleyici olarak katılım sağladı.

dilan-polat-bugun-gorulen-durusmada-kizini-gorunce-gozyaslarina-boguldu-001.jpg

EŞİNİN ELİNİ TUTTU

Dilan Polat, Engin Polat'ın kimlik tespiti yapıldıktan sonra duruşma salonuna getirildi. Duruşmaya katılım sağlayan Dilan Polat'ın beyaz tişört üstüne siyah bir takım giydiği gözlemlendi. Dilan Polat salona girer girmez Engin Polat'la göz göze geldiği an gözyaşlarına hakim olamadı. Yan yana geldikleri an çift el ele tutuştu. Dilan Polat, Engin Polat'ın elini öptü birkaç dakika sonra ise Dilan Polat sandalyeye oturtuldu. Dilan Polat kızı Nilda'ya dokunmak istedi, 'Kızım seni çok seviyorum' ifadelerini kullandı. Hakim temas etmenin yasak olduğunu dile getirdi. Olay sonrası yürütülen soruşturma tamamlanmış Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. Daltonlar çetesi liderleri olarak tanınan firari sanıklar Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in de ayrı ayrı 23 yıla kadar hapisleri talep edilmişti.