Ferman Akgül ünlülere açtığı davayı kaybetti

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, yerli otomobil TOGG'un direksiyonundaki fotoğrafına sosyal medyadan tepki gösteren şarkıcı Aylin Aslım, Redd grubu üyesi Güneş Duru ve Doğan Duru'ya açtığı toplam 300 bin liralık manevi tazminat davasını kaybetti.

Ferman Akgül ünlülere açtığı davayı kaybetti

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, yerli otomobil TOGG'un direksiyonundaki fotoğrafına sosyal medyadan tepki gösteren şarkıcı Aylin Aslım, Redd grubu üyesi Güneş Duru ve Doğan Duru'ya açtığı toplam 300 bin liralık manevi tazminat davasını kaybettiği öğrenildi. İstanbul 21. Asliye Hukuk Mahkemesi, Akgül'ün tazminat talebini reddedilmesine karar verdi. Geçtiğimiz yıl yerli otomobil TOGG içinde fotoğrafını yayınlayan şarkıcı Ferman Akgül, kendisini eleştiren şarkıcılara mahkeme yoluna başvurarak dava açmıştı.

ferman-akgul-unlulere-actigi-davayi-kaybetti.jpg

TAZMİNAT TALEBİ REDDEDİLDİ

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, geçtiğimiz yıl yerli otomobil TOGG'un direksiyonunda verdiği fotoğrafla gündemde yer edinmişti. Ferman Akgül'ün bu fotoğrafı sosyal medya üzerinden yorum yağmuruna tutulmuştu. Redd grubu üyesi Güneş Duru ve Doğan Duru ile şarkıcı Aylin Aslım da Duru'nun paylaşımını alıntılayıp eleştiri hedefine koymuştu. Eleştiriler üzerine Ferman Akgül kişisel haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle Güneş Duru, Aylin Aslım ve Doğan Duru'ya ayrı ayrı 100'er bin liralık olmak üzere toplamda 300 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı. İstanbul 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen davada, davacı Ferman Akgül'ün avukatı Ufuk Kök ile davalılar Doğan Duru ve Güneş Duru'nun avukatı İsmail Emre Telci ile taraf avukatları katılım sağladı. Mahkeme, davacı Ferman Akgül'ün tazminat talebinin reddedilmesine karar verdi.

ferman-akgul-unlulere-actigi-davayi-kaybetti-001.jpg

FERMAN AKGÜL KİMDİR?

İbrahim Ferman Akgül, 25 Aralık 1979 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankara Anadolu Lisesi'nde okuduğu dönemlerde klasik gitar çalmaya başlayan Akgül'ün müzik ile asıl tanışması ailesinin aldığı piyano ile oldu. 1998'de Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne giren Ferman Akgül, çalıştığı ilk gruplarla böylelikle tanışmış oldu. İlk grubu Virgin Pulp adlı bir hardcore grubunda yer almıştır. Ferman Akgül, turntable çalmak için girdiği grupta solist olmadığı için turntable alana kadar solistlik yapmaya başlamıştır ve bu solistliğe attığı ilk ciddi adım olmuştur.