Kadir İnanır’dan sevindiren haber geldi

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır, 24 Mart'ta sabah beyne pıhtı atması sonucu inme inmesi sebebiyle acilen hastaneye kaldırıldı.

Kadir İnanır’dan sevindiren haber geldi

Kadir İnanır'ın Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi hala devam ediyor. 74 yaşındaki usta oyuncu Kadir İnanır, pazar günü sabah saatlerinde inme geçirmesi sebebiyle bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

kadir-inanirdan-sevindiren-haber-geldi.jpg

KONUŞMAK İÇİN YORGUN

Bir ameliyat geçiren Kadir İnanır, yoğun bakıma alınmıştı ve entübe edilerek uyutulmuştu. Kadir İnanır'ın uyandırıldığını duyuran Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, “Bilinci açık, mesajlara gülümseyerek cevap verdi” ifadelerini kullandı. Kadir İnanır'ın iletişim kurabildiğini de dile getiren Sağlam, “İletişim kurabiliyor, cevap veriyor. Konuşmayla ilgili bir sıkıntı olmayacak ama şu an konuşmak için yorgun” şeklinde konuştu. Kadir İnanır, 20 Kasım 2021'de de rahatsızlanmış ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Kadir İnanır, beyin damarında pıhtı attığının belirlenmesinin sonrasında yoğun bakıma alındıktan sonra operasyon geçirmişti.

kadir-inanirdan-sevindiren-haber-geldi-001.jpg

KADİR İNANIR HAKKINDA

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949 yılında Ordu, Fatsa'da hayata gözlerini açmıştır. Babasının ismi Mehmet, annesinin ismi Rukiye'dir. Türk sinema oyuncusu ve yönetmen Kadir İnanır, ailesinin son çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Fatsa'daki ilkokul ve ortaokul eğitimi sırasında sahne yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde sergilemiştir Kadir İnanır, yatılı olarak okuduğu İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nin bitmesinin sonrasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümünden mezun olmuştur.