Nuri Alço’dan günler sonra ilk kare geldi

Evinde geçirdiği beyin kanaması neticesinde günlerdir yoğun bakımda tedavi gören ve kalp pili takılan Nuri Alço, sağlık durumunun iyiye gitmesiyle hastaneden taburcu edildi.

Nuri Alço’dan günler sonra ilk kare geldi

Alço'dan 17 gün olsun ilk fotoğraf da geldi. 6 Nisan'da evinde rahatsızlanan ve özel bir hastaneye kaldırılan usta oyuncu Nuri Alço, ilk muayenesinin sonrasında yoğun bakım ünitesine alınmış daha sonra kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edilmişti. Operasyonu başarılı geçen sanatçıdan müjdeli haber nihayet geldi.

nuri-alcodan-gunler-sonra-ilk-kare-geldi.jpg

“TER ETMEDİ SEVDAN BENİ”

Sağlık durumuyla sevenlerini korkutan Nuri Alço, tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Bu süreçte eşini bir an olsun yalnız Burcu Alço da sosyal medya hesabından usta ismin fotoğrafını paylaşarak "Terk etmedi sevdan beni. 17 gün sonra… Şükürler olsun" notunu yazdı.

nuri-alcodan-gunler-sonra-ilk-kare-geldi-001.jpg

NURİ ALÇO HAKKINDA

26 Nisan 1951 tarihinde Eskişehir'de, ailesinin üçüncü çocuğu olarak hayata gözlerini açmıştır. Baba tarafından Trakyalı, Bulgaristan'dan göçen dedesi de meşhur pehlivan Kel Aliço'dur. Adalet İlkokulu, Devrim Ortaokulu ve Atatürk Lisesi'nden mezun olmuştur. Liselerarası spor müsabakalarında dereceler almıştır. Liseden sonra askere gitmiştir. Acemi birliğini Erzincan talimgâhda yapmıştır. Usta birliğinde de Erzurum Kandilliye geçmiştir. Eskişehir'deki Altay Spor Kulübünde ve Ordu Milli Takımında profesyonel olarak Voleybol oynamıştır. Askerliği bittikten sonra, büyük bir bankanın kredi istihbarat servisinde şef olarak çalışan ve de sonrasında Pfizer adlı ilaç firmasında Eskişehir, Kütahya, Afyon bölge temsilciliği yapmıştır. Bu sıralarda Ses ve Hayat dergilerinin artistik seçmelerine katılmıştır, dereceye girince 2 yıl çalıştığı ilaç firmasından ayrılarak İstanbul'da yaşamaya başlamıştır.