Protez tırnakla abdest kabul olur mu? Nihat Hatipoğlu’ndan net cevap

ATV ekranlarında Ramazan ayı boyunca vatandaşların dinen merak ettikleri soruları cevaplayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bu defa bir izleyicinin güzellik rutini hakkında yorum yaptı.

Protez tırnakla abdest kabul olur mu? Nihat Hatipoğlu’ndan net cevap

Programda bir izleyici Nihat Hatipoğlu'na "Protez tırnak kullanıyorum, abdestim kabul olur mu?" sorusunu sordu.

protez-tirnakla-abdest-kabul-olur-mu-nihat-hatipoglundan-net-cevap.jpg

“PROTEZ TIRNAĞIN ÜSTÜNE OTURDUĞU İÇİN GEÇERLİ OLMAZ”

Nihat Hatipoğlu ise bu soruya "Protez ana tırnağın üstüne oturduğu için abdest olmaz. Suyun tırnağa değmesi lazım. Sizin proteze değdiği, alta su inmediği için abdestiniz ve guslünüz geçersizdir" cevabını verdi.

protez-tirnakla-abdest-kabul-olur-mu-nihat-hatipoglundan-net-cevap-001.jpg

NİHAT HATİPOĞLU HAKKINDA

Nihat Hatipoğlu 11 Mayıs 1955, Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir, Türk akademisyen, ilâhiyatçıdır. Diyarbakır'da 11 Mayıs 1955 tarihinde hayata gözlerini açan Nihat Hatipoğlu, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamlamıştır. 1975'te Uşak İmam Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirmiştir. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamlamıştır. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent olmuştur. 2012 yılında ise Profesör olmuştur. Şu anda Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapmakta. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim görmüştür. İmam Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yapmıştır. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı olarak görev yapmakta. Ayrıca, 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla YÖK üyeliğine getirilmiştir.