Gazze’de salgın hastalık başladı! Binlerce kişide tespit edildi

Dünyanın gözü kulağı Gazze’de. İsrail’in ablukası altında olan ve günlerdir İsrail tarafından bombardıman gerçekleştirilen Gazze’de şimdi de salgın hastalık ortaya çıktı. Bölgede binlerce kişide salgın hastalık vakaları tespit edildiği aktarıldı.

Gazze’de salgın hastalık başladı! Binlerce kişide tespit edildi

Gazze’den can sıkıcı haberler gelmeye devam ediyor. İsrail’in günlerdir bombardımana tuttuğu Gazze’de salgın hastalık tehlikesi ortaya çıktı. Çoğu çocuklardan oluşan binlerce kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildiği açıklanırken bölgedeki tüm gelişmeler ve detaylar yakından takip ediliyor.

ÇEŞİTLİ SALGIN HASTALIK VAKALARI TESPİT EDİLDİ

Gazze’de çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildi. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, sadece ir günde çoğu çocuklardan oluşan 3 in 150 kişide çeşitli salgın hastalık vakaları tespit edildi. İsrail’in saldırılarına devam ettiği bölgede sağlık sisteminin çöktüğü açıklanmıştı.

gazze-de-salgin-hastalik-basladi-binlerce-kiide-tespit-edildi.jpg

YAKIT YETERSİZLİĞİ SEBEBİYLE SİSTEMLER ÇÖKTÜ

Gazze’de vicdanları sızlatan bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu zorlu süreçte kentte en önemli ihtiyacın yakıt olduğu belirtiliyor. Yakıt yetersizliği sebebiyle hastanelerde sistemlerin çöktüğü belirtilirken Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ndan önemli açıklamalar geliyor. Son yapılan açıklamada ise kentte çok sayıda ishal, uyuz, cilt hastalıkları, suçiçeği ve bronşit gibi hastalıkların tespit edildiği duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamada, ‘Gazze Şeridi’nde bir günde sağlık ocaklarında çoğu çocuk olmak üzere 3 bin 250 salgın hastalık vakası tespit edildi.’ denildi.

gazze-de-salgin-hastalik-basladi-binlerce-kiide-tespit-edildi-001.jpg

İÇME SUYU VE GÜNLÜK KULLANIM İÇİN SU YETERSİZ

İçme suyu ve günlük kullanım için suyun yetersiz olduğuna vurgu yapılırken su yetersizliğinden dolayı kişisel temizlik ihtiyacının karşılanamadığı belirtildi ve ‘Barınma merkezlerindeki büyük kalabalıklar nedeniyle salgın hastalıklar hızla yayılıyor.’ denildi.