Bursa ve Kayseri’de Yerel Seçim anketi! AK Parti’nin adayı fark attı

31 Mart yaklaşıyor ve Yerel seçime doğru heyecanlı geri sayım devam ediyor. Türkiye genelinde gündem Yerel Seçim olurken vatandaşların nabzını tutan seçim anketleri de devam ediyor. Bir seçim anketi de Bursa ve Kayseri’den geldi.

Bursa ve Kayseri’de Yerel Seçim anketi! AK Parti’nin adayı fark attı

Türkiye, 31 Mart 2024 Pazar günü Yerel Seçim için sandık başına geçecek. Yerel Seçimlere doğru geri sayım devam ederken araştırma şirketlerinin seçim anketleri de takip ediliyor. Yerel Seçimle ilgili bir ankette Bursa ve Kayseri’den geldi. İki farklı araştırma firmasının yaptığı Yerel Seçim anketinde Bursa ve Kayseri’den çıkan sonuçlar paylaşıldı. Kayseri’de AK Parti’nin adayı fark atarken, Bursa’da ise CHP’nin adayı yarışı önde götürüyor. İşte anket sonuçları…

KAYSERİ VE BURSA’DAKİ ANKET SONUÇLARI PAYLAŞILDI

31 Mart’a doğru geri sayım sürüyor. Artık Yerel Seçime sayılı günler kaldı. Heyecan ve merakla beklenen seçim günü öncesinde vatandaşların nabzını tutmaya devam eden araştırma şirketleri Yerel seçim anketlerine devam ediyor. Bir seçim anketi de Kayseri ve Bursa’dan geldi. İki farklı firma tarafından yapılan anketlerin sonuçları paylaşıldı. Özdemir Araştırma Bursa’da yaptığı anketi, ALF Araştırma ise Kayseri’de yaptığı anketi paylaştı. Yapılan anketlerde, ‘Bugün bir Yerel Seçim olsa oyunuzu hangi adaya verirsiniz?’ diye soruldu.

bursa-ve-kayseri-de-yerel-secim-anketi-ak-parti-nin-adayi-fark-atti-002.jpg

KAYSERİ’DE AK PARTİ’NİN ADAYI FARK ATTI

ALF Araştırma tarafından Kayseri’de yapılan Yerel Seçim anketinde Cumhur İttifakı’nın adayı Memduh Büyükkılıç, rakiplerine fark attı. Anketten çıkan sonuca göre Büyükkılıç, seçimi büyük bir farkla kazanıyor. Özdemir Araştırma tarafından Bursa’da yapılan ankette ise CHP’nin adayı Mustafa Bozbey, yarışı önde götürüyor.

bursa-ve-kayseri-de-yerel-secim-anketi-ak-parti-nin-adayi-fark-atti.jpg

KAYSERİ ANKET SONUÇLARI

- Memduh Büyükkılıç (AK Parti): Yüzde 55,9

- Murat Molu (CHP): Yüzde 14,5

- Kazım Yücel (İYİ Parti): Yüzde 10,4

- Diğer Adaylar: Yüzde 5,5

- Karasız: Yüzde 13,7

bursa-ve-kayseri-de-yerel-secim-anketi-ak-parti-nin-adayi-fark-atti-001.jpg

BURSA ANKET SONUÇLARI

- Mustafa Bozbey (CHP): Yüzde 47,5

- Alinur Aktaş (AK Parti): Yüzde 35,8

- Sedat Yalçın (Yeniden Refah Partisi): Yüzde 5,8

- Bayram Kazancı (Zafer Partisi): Yüzde 4,7

- Selçuk Türkoğlu (İYİ Parti): Yüzde 2,9

- Kasım Yıldırım (DEM Parti): Yüzde 2,2

- Diğer Adaylar: Yüzde 1,1