Eda Erdem heykeli ile ilgili gerçek başka çıktı! Kimse beğenmemişti

Fenerbahçe’de heykeli dikilen Milli voleybolcu Eda Erdem’in dün açılış töreni yapılan heykeli tartışma konusu olmuştu. Eda Erdem Dündar’ın ailesiyle birlikte katıldığı açılış törenindeki heykel kısa sürede tartışma yaratmıştı.

Eda Erdem heykeli ile ilgili gerçek başka çıktı! Kimse beğenmemişti

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı’nda forma giyen Kaptan Eda Erdem’in heykelinin açılışı dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yapıldı. Ülker Stadyumu önünde yapılan açılışta Eda Erdem de ailesiyle birlikte katıldı. Milli voleybolcunun heykeli sosyal medyada tartışma yarattı. Heykelin alt kısmı tartışma konusu olurken heykelin mimarı heykeltıraş Pınar Öktem Doğan’dan açıklama geldi. Doğan’ın açıklamasının ardından gerçek anlaşıldı ve heykelin yanlış ışıklandırmadan dolayı farklı bir şekilde görüldüğü ortaya çıktı.

EDA ERDEM’İN HEYKELİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Milli voleybolcu Eda Erdem’in dün açılışı gerçekleştirilen heykeli sosyal medyada tartışma konusu oldu. Heykeli görenler yorumsuz kalamazken heykelin alt tarafı sosyal medyada erkek heykeline benzetildi ve tartışıldı. Açılışa damga vuran bu benzetme ile ilgili heykelin mimarından açıklama geldi.

eda-erdem-heykeli-ile-ilgili-gercek-baska-cikti-kimse-begenmemisti-002.jpg

IŞIKLANDIRMADAN DOLAYI ÖYLE GÖZÜKMÜŞ

Eda Erdem Dündan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Ülker Stadyumu önünde yapılan heykelinin açılış törenine Eda Erdem ve ailesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Üyesi Uğur Dündar, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ile teknik ekibi katılım gösterdi. Kaptan’ın Türkiye Milli Takım Formasının üzerinde olduğu fotoğrafından esinlenerek yapılan heykel dünkü törenle açıldı. Sosyal medya kullanıcıları Eda Erdem’in heykelinin alt kısmını eleştirmeye başladı. Gelen eleştiriler üzerine heykelin mimarı heykeltıraş Pınar Öktem Doğan’dan açıklama geldi. Patronlar Dünyası’na konuşan Doğan, heykelin yanlış ışıklandırmadan dolayı farklı göründüğünü söyledi. Heykel için çok özenerek çalıştıklarını söyleyen Doğan, ‘Maalesef benim bilgim dışında bir ışıklandırma yapılmış ve heykelin anatomisi yansıma yüzünden bambaşka olmuş. Kalktım tekrar alana giderek kontrol ettim. Fotoğraflarla heykelin alakası yok. Bu heykel form ve ışığın birlikteliğini yansıtıyor. Ama yanlış ışık konulduğundan kendisi olmaktan çıkmış.’ dedi.

Eda Erdem Dündar'ın heykelinin normal hali;

eda-erdem-heykeli-ile-ilgili-gercek-baska-cikti-kimse-begenmemisti-001.jpg