Fenerbahçe ligden çekilme konusunu görüşecek! KAP’a bildirildi

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından gözler Fenerbahçe’ye çevrilmişti. Fenerbahçe’nin ligden çekilme konusunun da görüşüleceği olağanüstü toplantısı KAP’a bildirildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, dün toplantı kararını duyurmuştu.

Fenerbahçe ligden çekilme konusunu görüşecek! KAP’a bildirildi

Süper Lig devi Fenerbahçe’de olaylı Trabzonspor maçının yankıları sürüyor. Spor manşetlerinin tartıştığı olaylı maçın ardından hem Trabzonspor hem de Fenerbahçe’den peş peşe açıklamalar gelmişti. Dün konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ise ‘Gerekirse bir alt ligde oynarız’ diyerek ligden çekilebileceklerinin sinyallerini vermişti. Fenerbahçe’de ‘ligden çekilme’ gündemli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 2 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecek.

fenerbahc-lig-den-cekilme-konusunu-gorusecek-kap-a-bildirildi-001.jpg

FENERBAHÇE TOPLANTI KARARINI KAP’A BİLDİRDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü, 2 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı kararını KAP’a bildirdi. Fenerbahçe’den KAP açıklaması geldi. Fenerbahçe’den yapılan KAP açıklamasında; ‘Şirketimizin hakim ortağı Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından, Kulübün 2024/7 Sayılı Yönetim Kurulu Kararı 19.03.2024 tarihinde Şirketimize bildirilmiş olup, alınan kararı kamuoyunun bilgisine sunarız. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun 18.03.2024 tarihinde aldığı kararlar aşağıda yer almaktadır;

‘Tüzüğümüzün 20. Maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi gereği Yönetim Kurulu’nun tamamının talebi üzerine, aşağıdaki gündemle Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına, toplantının 2 Nisan 2024 Salı günü saat 17.00’de Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi, Kadıköy, İstanbul adresinde yapılmasına, gerekli çoğunluk sağlanamadığı takdirde toplantının 9 Nisan 2024 Salı günü aynı yer ve saatte aynı gündemle çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.’

fenerbahc-lig-den-cekilme-konusunu-gorusecek-kap-a-bildirildi.jpg

FENERBAHÇE SÜPER LİG’DEN ÇEKİLİYOR MU?

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’tan çok sert açıklamalar gelmiş ve Koç, Fenerbahçe’nin Süper Lig’den çekilebileceğinin sinyallerini vermişti. Ligden çekilme düşüncesini dile getiren ve yaşananlarla ilgili konuşan Ali Koç, ‘Gerekiyorsa bir alt lige düşeceğiz. Herkes aklını başına almalı. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar çıkarız. Yeter! Fenerbahçe’ye bu ligde yer yok. Siz bize bu ülkenin dışlanmış kulübü gibi muamele yaparsanız biz kendi geleceğimizi kendimiz belirlemek zorundayız. Bu şantaj, tehdit değil. Artık kendi kararımızı vermeliyiz.’ demişti. Şimdi tüm gözler Fenerbahçe’nin 2 Nisan’daki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na çevrildi.