Fernando Muslera Seçil Erzan davasında ifade verdi! Başına gelenleri tek tek anlattı

Ünlü futbolcuları ve iş adamlarını dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan’ın 4. kez hakim karşısına çıktığı ‘Yüksek karlı gizli fon’ davasında bugün Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Arda Turan, müşteki sıfatıyla dinlendi.

Fernando Muslera Seçil Erzan davasında ifade verdi! Başına gelenleri tek tek anlattı

Bugünkü duruşmada Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Fernando Muslera, müşteki sıfatıyla dinlenirken Muslera’nın ilk ifadesinde 1,2 milyon dolara karşılık 700 milyon dolar ödeme aldığını söylediği ve sürecin nasıl geliştiğini anlattığı öğrenildi. Şikayetçi olduğunu söyleyen Muslera, kendisini para yatırmaya ikna etmeye çalışan başka kimse olmadığını sadece Seçil Erzan’ın aracı olduğunu söyledi.

MUSLERA İFADE VERDİ

Seçil Erzan’ın iş insanları ve ünlü futbolcuları yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlandığı davanın 4. duruşması bugün İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. ‘Yüksek karlı gizli fon’ adıyla bilinen dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan eski bankacı Seçil Erzan, bugün 4. kez hakim karşısına çıktı. Davanın bugünkü duruşmasında müşteki sıfatıyla dinlenen isimler arasında olan Fernando Muslera, süreci tek tek anlattı.

fernando-muslera-secil-erzan-davasinda-ifade-verdi-basina-gelenleri-tek-tek-anlatti.jpg

‘ANAPARAM ÜZERİNDE HERHANGİ BİR KAZANCIM OLMADI’

Avukatı Rezan Epözdemir ile birlikte duruşmaya gelen ve tercüman aracılığıyla ifade veren Muslera, Seçil Erzan tarafından kendisine 1,5-2 aylık sürede yüzde 35’lik kazanç teklif edildiğini söyledi. Muslera, Seçil Erzan’ın kendisine paranın geri ödeneceğine dair yazılı bir belge verdiğini söyledi ve ‘Bana 1.2 milyonluk yatırımın karşılığında 700 bin dolar geri verildi. Anaparam üzerinde herhangi bir kazancım olmadı.’ dedi. Mahkeme Başkanı’nın, ‘Seçil İspanyolca bilmiyordu. Seçil ile kendisi arasında kim aracılık yaptı?’ sorusuna da yanıt veren Muslera, ‘Musa Bey benim arkadaşımdır. Güvendiğim birisidir. O yüzden bağlantıyı o sağlıyordu.’ dedi.

fernando-muslera-secil-erzan-davasinda-ifade-verdi-basina-gelenleri-tek-tek-anlatti-001.jpg

ŞİKAYETÇİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Seçil Erzan dışında kendisini para yatırmaya ikna etmeye çalışan olup olmadığına dair soruya da yanıt veren tecrübeli kaleci Fernando Muslera, ‘Hayır. Sadece Se.il Erzan aracı oldu. Başka kimseyle konuşmadım.’ dedi. Yatırım yaptıktan sonra Erzan’ın kendisini bazı ünlü kişilerin de fonda paralarının olduğunu söyleyerek rahatlatmaya çalıştığını belirten Fernando Muslera, ‘Şikayetçiyim’ dedi.