Emekli maaşını her ayın 22-28'i arası alanlar dikkat! Emekli maaşı ödeme günleri ile ilgili kritik açıklama geldi

Emekli maaşı alanlar için son dakika açıklaması geldi. Her ayın 18 19 20 21 22 23 24 25 ve 26'sında maaş alan emeklilere özel uyarı yapıldı.

Emekli maaşını her ayın 22-28'i arası alanlar dikkat! Emekli maaşı ödeme günleri ile ilgili kritik açıklama geldi

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli son dakika açıklaması geldi. Emekli maaşı ödeme tarihleri ile ilgili yeni duyuru yapıldı. Her ayın 18'ine 26'sında maaş alan emekliler için ödeme tarihleri değiştiniz? Son günlerde sosyal medya üzerinden emekli maaşı ödeme tarihlerinin değiştiği yönünde açıklamalar vardı. Gelen son dakika açıklaması ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tartışmalara son noktayı koydu. Peki emekli maaşı ödeme tarihleri değişti mi? Aralık ayı emekli maaşları ne zaman yatacak? 2023 Aralık emekli maaşı ödeme takvimi ve ödeme tarihleri haberimizde…

EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

SSK, Bağ-Kur, 4C ve EYT emeklisi vatandaşlar Aralık 2023 emekli maaşı ödeme tarihlerini merakla bekliyordu. Son günlerde sosyal medya üzerinden yapılan bazı açıklamalarda emekli maaşı ödeme tarihlerinin değiştiği iddia ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK peş peşe açıklama yayınladı. Aralık ayı emekli maaşı ödeme tarihlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Yani SGK tarafından açıklanan Aralık 2023 emekli maaşı ödeme takvimine bağlı kalınarak emekli maaşı ödemeleri hesaplara geçecek.

emekli-maasi-odeme-takvimi-1.jpg

SSK EMEKLİSİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ ARALIK 2023

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre SSK emeklisi Aralık 2023 maaş ödeme tarihleri belli oldu. SSK'dan emekli olan vatandaşlar için emekli maaşı ödemeleri emekli tahsis numarası sonuna göre şu tarihler arasında hesaplara yatacak:

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında

emekli-maasi-odeme-takvimi-2.jpg

BAĞ-KUR EMEKLİSİ ARALIK AYI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TARİHLERİ

2023 Aralık bağ-kur emeklisi emekli maaşı ödeme tarihleri de belli oldu. SGK'dan yayınlanan takvime göre bağ-kur emeklisi için emekli maaşları şu tarihlerde yatacak:

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLERİ MAAŞLARINI ALDI

Diğerlerinden Emekli Sandığı yani 4C emeklileri ise geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarını aldı. Memur emeklilerine memurlarla Aynı günde maaş ödemesi yapılıyor. 15 Aralık tarihinde memur emeklisi olan vatandaşların ödemeleri hesaplarına geçti.