Miras paylaşımı yapacak kardeşler dikkat! Önemli değişiklik yapıldı

Miras paylaşımı yapacak Kardeşler dikkat. Kardeşler arası miras paylaşımı ile ilgili son dakika haberi duyuruldu.

Miras paylaşımı yapacak kardeşler dikkat! Önemli değişiklik yapıldı

Anne ya da Babadan kalan miras paylaşımı kardeşler arasında dönem dönem sorunlara neden olabiliyor. Aslında miras paylaşımı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar nedeniyle insanların arasında problemler çıkıyor. Çeşitli durumlardan miras uygulamaları farklılık gösteriyor. Örneğin anne Babadan kalan mirasta Bazı çocuklar pay alamayabiliyor. Oldukça nadir görülen bu durumda nasıl hareket edebileceği konusunda bazı yanlış bilinenler var.

Kardeşler arası miras paylaşımı ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. En çok merak edilen konulardan biri olan miras paylaşımı aile üyeleri arasında kavgaları da Sebep olabilirken yapılan yeni düzenleme ile birlikte o şart kaldırıldı. Kardeşler arası miras paylaşımı ile ilgili yeni gelişmeler haberimizde…

MİRAS PAYLAŞIMI İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Kardeşler arası miras paylaşımında önemli bir değişiklik yapıldı. Yapılan yeni düzenleme ile birlikte artık miras paylaşım süreci hızlanacak aynı zamanda aile arasında yaşanan anlaşmazlıkların da önüne geçilmesi sağlanacak. Yeni düzenleme Aslında bireysel olarak vatandaşları da yakından ilgilendiriyor.

KENDİ PAYINIZ İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Anne ya da babadan miras kaldıysa ve hisseli tapu sahibi iseniz tapu devri için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Tapu devri yaparken hisse sahiplerinin ortak karar alması sürecini hızlanmasında büyük önem taşıyor. Yeni düzenleme ile birlikte artık Kardeşler miras paylaşımı için yazılı dilekçe verebiliyor. Noter onaylı sözleşme ise aranmıyor.

MİRAS PAYLAŞIMI YAPACAKLARIN DİKKATİNE

Hisseli tapu alımı yapmak için noter ve Tapu Sicil Müdürlüğü işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Ardından da sınırların belirlenmesi için bir tespit süreci yürütülüyor. Aynı zamanda Miras kalan bir evin kardeşler arasında devredilmesi için yazılı sözleşmeyi isteniyor.

Fakat bu tapular hisseli ise satış için mutlaka hissedarların ortak bir karar alması şartı aranıyor. Bu satış işlemleri sırasında hissedarların tamamının tapu da hazır bulunması, tapu devir işlemlerini yapmaları da büyük önem taşıyor. Ayrıca tüm hissedarlar kendilerini temsil edecek bir Avukata vekalet vererek de tapu işlemlerini yürütebiliyor.

Hisse sahiplerine düşen paylar satış işlemi tamamlandıktan sonra doğrudan kendilerini ödeniyor.