Çeşme Damla Sakızı coğrafi işaretle tescillendi

İzmir Çeşme ilçesinde yetişmekte olan damla sakızı coğrafi işaret tescil belgesi ile koruma altına alındı. Çeşme damla sakızının dünyada 3 pazarda alıcısı bulunuyor. Bu sakız, dünya pazarında mastika olarak biliniyor.

Çeşme Damla Sakızı coğrafi işaretle tescillendi

Ege’nin incisi İzmir’in Çeşme ilçesinde yetişen damla sakızı dünya çapında tescillendi. Coğrafi işaret tescil belgesi ile koruma altına alınan Çeşme damla sakızının dünyada 3 pazarda alıcısı bulunuyor. Bu sakız, gıda, sağlık ve kozmetik alanında kullanılıyor. Şimdi ise AB için başvuruda bulunulacak.

ÇEŞME DAMLA SAKIZI COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENDİ

Ege’nin incisi İzmir’in Çeşme ilçesinde yetişen damla sakızı dünya çapında yer alıyor. Coğrafi işaret tescil belgesi ile koruma altına alınan Çeşme damla sakızının dünyada 3 pazarda alıcısı bulunmakta. Bu sakız, dünya pazarında ‘mastika’ ismiyle biliniyor.

cesme-damla-sakizi-cografi-isaretle-tescillendi.jpg

TESCİL BAŞVURUSU ONAYLANDI

Çeşme Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Orman Müdürlüğü’nün Türk Patent ve Marka Kurumu’na ‘Çeşme Damla Sakızı’ için yaptığı tescil başvurusunun onaylandığı öğrenildi. Çeşme damla sakızı, coğrafi işaretle tescillendi. Dünya pazarında mastika ismiyle bilinmekte olan bu sakız, sağlık, gıda ve kozmetik alanında kullanılmakta. Şimdi ise Çeşme damla sakızı için Avrupa Birliği’nden de coğrafi işaret tescili almak için başvuru yapılacak.