Emeklilere seyyanen zam SON DAKİKA! SGK Uzmanı tarih verdi

Emekliye seyyanen zam sürprizi canlı yayında geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere “hayrını görün” diyerek zam tarihini duyurdu.

Emeklilere seyyanen zam SON DAKİKA! SGK Uzmanı tarih verdi

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş bir yandan temmuz zammı hesaplaması yapmaya başlarken bir yandan da zorlaşan hayat şartları karşısında seyyanen zam beklentisi içine girdi. Bir süredir emekliye seyyanen artış konusu gündemdeydi. SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca emekli için Sevindirici haberi canlı yayında açıkladı.

Ocak 2024 emekli maaşı zammı herkese eşit oranda yapılmış ve yüzde 49.25 olarak gerçekleşmişti. Fakat emekli kök maaş üzerinden yapılan bu zamlar ne yazık ki birçok vatandaşı mağdur etti. En düşük emekli maaşı ise 10.000 TL olarak belirlenince emekliler adeta İsyan ederek sandıkları da protesto etti. Açlık sınırının altında yaşamak zorunda kalan emeklilerin uzun süreden beri seyyanen zam talebi vardı.

Milyonlarca emekli 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının arttırılmasını isterken gözler Temmuz ayına çevrildi. Şu anda Temmuz ayında SSK ve bağ-kur emeklisine yapılacak olan 4 aylık zam oranı belli oldu. Enflasyon farkı %18,72 olarak gerçekleşirken geri kalan 2 aylık veri ile birlikte zam oranının %25'e yaklaşması bekleniyor.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM MÜJDESİNİ AÇIKLADI

Emeklilerin seyyanen zam istekleri devam ederken SGK uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında milyonlarca kişiyi sevindirecek açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarını daha adil bir seviyeye çekmenin tek yolunu seyyanen zam yapmak olduğunu belirten Özgür Erdursun, özellikle Enflasyonun giderek arttığı bu dönemde emekli vatandaşların taleplerinin karşılanmasının önemli olduğunu vurguladı.

Hükümetin Daha önce bu yönde karar aldığını ve seyyanen artış yaparak emekliyi rahatlattığını belirten Erdursun, “şimdi değilse ne zaman diye sordu. Enflasyonun yavaş yavaş düşmeye başladığını hatırlatan SGK uzmanı, Temmuz ayında yapılacak maaş zammının emekliyi bir nebze rahatlatacağını ancak seyyanen artışı olmadığı sürece bu konunun çözüme kavuşmayacağını ifade etti.

emeklilere-seyyanen-zam-son-dakika-sgk-uzmani-tarih-verdi-2.jpg

EMEKLİYE SEYYANEN ARTIŞ NE ZAMAN YAPILACAK?

Emeklilere canlı yayında Bir de Müjde veren SGK uzmanı, seyyanen zam tarihini de bildirdi. Temmuz ayında emekli maaşlarına enflasyon zammı yapılacağını belirten ünlü SGK uzmanı, seyyanen zam tarihi olarak ise Eylül ayını açıkladı. Enflasyonun bazı etkisi ile Eylül'den itibaren iyiden iyiye düşeceğini söyleyen Erdursun, Bunun da bütçede bir artış anlamına geldiğini ve bu sayede de hükümetin zam yapmak için bir koz elde edeceğini ifade etti.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM NE KADAR OLACAK?

Ünlü SGK uzmanının bu açıklaması ile birlikte yeniden umutlanan emekliler ise seyyanen zam ne kadar olacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Henüz bu konuda kesin bir bilgi bulunmuyor ancak SGK uzmanları 5000 TL ile 8.000 TL arasında bir seyyanen zam beklentisi içinde.