Milli yasta düğün yapılır mı? Mili yasta düğün yapmak yasak mı, düğün iptal olur mu?

İsrail’in Gazze’deki hastaneye düzenlediği saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Türkiye, Gazze’deki hastane saldırısının ardından 3 gün süreyle milli yas ilan etti.

Milli yasta düğün yapılır mı? Mili yasta düğün yapmak yasak mı, düğün iptal olur mu?

Türkiye’de milli yas ilan edildi. Gazze’deki hastane saldırısının ardından milli yas ilan edilmesiyle birlikte bu süreçte neler yapılıp neler yapılmayacağı, düğünlerin iptal olup olmayacağı merak edildi. Peki, milli yasta düğün yapılır mı? Milli yasta düğün yapmak yasak mı? Ulusal yasta düğün yapılabilir mi? Milli yasta düğünler iptal olur mu? İşte tüm merak edilenler…

TÜRKİYE’DE 3 GÜN MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Sivillerin hedef alındığı saldırının ardından Türkiye’de 3 gün süreyle milli yas ilan edildiği açıklandı. Milli yas ilan edilmesinin ardından bayraklar yarıya indirildi.

MİLLİ YASTA DÜĞÜN YAPILIR MI?
Milli yas ilan edilmesinin ardından en çok araştırılan konulardan biri de düğünler oldu. Düğün organizasyonları iptal olur mu, milli yasta düğün yapılır mı, ulusal yasta düğün yapılabilecek mi gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Milli yasta düğünlerin yapılma durumu hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

KONSERLER İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

İsrail’in Gazze’deki hastaneye düzenlediği saldırının ardından Türkiye’de ilan edilen 3 günlük milli yasla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık, 3 günlük ulusal yas süresince Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce planlanan etkinliklerin durdurulduğunu duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de bir açıklama geldi. İBB, Gazze’deki saldırılar nedeniyle 18-19-20 Ekim tarihlerinde İBB Kültür mekanlarında düzenlenecek olan konserlerin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.