Karnındaki ikizleri ve yanındaki 5 çocuğuyla sokakta kaldı

İstanbul’da genç bir kadının yanındaki çocuklarıyla birlikte evden atıldığı öğrenildi. Suriyeli kadının eşinin yaklaşık 1 hafta önce sınır dışı edildiği ve hamile kadının çocuklarıyla birlikte ev sahibi tarafından evden atıldığı belirtildi.

Karnındaki ikizleri ve yanındaki 5 çocuğuyla sokakta kaldı

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde yaşanan olayda Suriyeli aileden babanın yaklaşık 1 hafta önce sınır dışı edildiği öğrenildi. Eşi sınır dışı edildikten sonra 5 çocuğuyla birlikte evsiz kalan genç kadının ikiz bebeklere hamile olduğu belirtildi. Karnında ikizleri, yanında 5 çocuğuyla birlikte evsiz kalan kadının sığındığı depodan da çıkarıldığı öğrenildi. Çevre sakinleri anne ve çocuklarını kısa süreli olarak Kur’an kursuna yerleştirdi.

EŞİ SINIR DIŞI EDİLMİŞ

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde yaşayan Suriyeli aileden babanın yaklaşık 1 hafta önce sınır dışı edildiği öğrenildi. Çocuklarıyla birlikte İstanbul’da kalan anne Ruveyde K., eşi sınır dışı edildikten birkaç gün sonra ev sahibi tarafından 5 çocuğuyla birlikte yaşadığı evden atıldı. Hamile olduğu öğrenilen ve çaresiz kalan kadının çocuklarıyla birlikte sığındığı depodan da çıkarıldığı belirtildi. Çocuklarıyla birlikte sokakta kalan kadının imdadına çevre sakinleri yetişti. Ruveyde K., çocuklarıyla birlikte bir Kur’an kursuna yerleştirildi.

karnindaki-ikizleri-ve-yanindaki-5-cocuguyla-sokakta-kaldi.jpg

GERİ GÖNDERME MERKEZİNE TESLİM EDİLDİLER

Ev sahibinin kadını ve çocuklarını evden attığını öğrendiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden bir vatandaş, aileye ellerinden geldiği kadar yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. Ailenin durumuna çok üzüldüklerini söyleyen mahalle sakinleri anne ve çocukları için ellerinden gelen yardımı yaptı. Ruveyde K. ve 5 çocuğunun geri gönderme merkezine teslim edildiği bilgisine de yer verildi.