Zam hesabı SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ! SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı sıcak gelişme

SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı zam hesabı değişti. Sıcak gelişme son dakika duyuruldu. Emekliler hemen yeni listeye bakın.

Zam hesabı SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ! SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı sıcak gelişme

SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Temmuz zammı için büyük beklenti içinde. Seçim öncesi umut edilen ilave zam ne yazık ki gelmedi. Emekliler, büyük bir hayal kırıklığı yaşasa da Temmuz zammını bekliyor. Hem kök maaş zammı hem de en düşük emekli maaşı zammı için hala umutla yüksek. Emekliyi heyecanlandıran son dakika açıklaması ile SGK uzmanı Muhammet Bayram’dan geldi. Emekli maaş zammı hesapları sil baştan değişti. İşte yeni zam hesabı.

Memur ve Emeklilere Sürpriz Artış! Muhammet Bayram'dan Temmuz Zammı Tahmini!

Yeminli mali müşavir ve ekonomist Muhammet Bayram, memur ve emekliler için Temmuz'da planlanan zam hakkında sürpriz artışı duyurdu. Temmuz ayı emekli zammında kritik veri her ne kadar enflasyon olsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak olan refah payı da önemli. Ekonomist Muhammet Bayram, son veriler ışığında Temmuz’da yapılacak olan emekli kök maaş zammı ve en düşük emekli maaşı zammı tahminlerini açıkladı. Bayram, en düşük emekli maaşının 14.000 TL’ye yükseleceğini iddia etti.

ZAM BEKLENTİSİ ARTIYOR

Milyonlarca emekli, Temmuz ayında gerçekleşecek maaş zammı için gün sayıyor. TÜİK'in Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, dört aylık zam oranı kesinleşmeye başladı. Enflasyon oranları Ocak'ta %6,5, Şubat'ta %4,53, Mart'ta %3,16 ve Nisan'da %3,18 olarak kaydedildi. Bu verilerle birlikte dört aylık toplam enflasyon artışı %18,72 olarak hesaplandı.

7-banka-birlesti-mayis-2024-icin-100-bin-tl-dusuk-faizli-kredi-firsatlari-aciklandi.jpg

5 PUANLIK REFAH PAYI ARTIŞI

Ekonomist Muhammet Bayram, memur emeklilerine, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 5 puanlık ek refah payı artışı yapılacağını belirtti. Bayram, "Ekstra bir refah payı artışı olacağını düşünüyorum. 5 puanlık artışla birlikte hem memur emeklilerine hem de SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bir artış yapılacağını öngörüyorum," dedi.

MEMURLAR İÇİN FARKLI BİR PLAN

Memurların ise doğrudan refah payı artışı almayacağını belirten Bayram, "Memurlara seyyanen zam yapılmayarak bu dengeleme sağlanacak," dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN TAHMİNLER

Bayram, en düşük emekli maaşının Temmuz zammı sonrası 12.500 TL'ye çıkarılabileceğini tahmin ediyor. Bunun en güçlü ikinci senaryo olduğuna işaret eden Bayram, yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 35-40 bandında gerçekleşmesi durumunda en düşük emekli maaşının 13.500-14.000 TL'ye kadar yükselebileceğini belirtti.

NOT: Temmuz ayında yapılacak zam oranının kesinleşmesi için Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verilerinin de açıklanması bekleniyor. Bu verilerle birlikte, milyonlarca emeklinin maaş zammı netlik kazanacak.