Mayıs ayında Marmara'ya kar geliyor! 18 il için uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısında Marmara için kar haberi verildi. Mayıs ayında Marmara'ya kar geliyor. 18 il için sarı kodlu uyarı var.

Mayıs ayında Marmara'ya kar geliyor! 18 il için uyarı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta için hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yapılan değerlendirmelere göre Yurt genelinde sağanak yağış var Bugün de etkisini göstermeye devam edecek. Diğer yandan meteoroloji tam 18 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteoroloji bu illerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre mayıs ayı başından mı yana sıcaklıklar Düşmeye devam ediyor. Yağış ve sıcaklık haritası bir kez daha güncellenirken Mayıs ayında kar sürprizi de geldi.

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Güney Ege kıyıları, Marmara'nın kuzey ve doğduğu, Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Ordu ve Tokat çevrelerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu akdenizli, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Ordu, Sivas, Şırnak, Bitlis, Batman, Siirt ve Diyarbakır'ın Doğu kesimlerinde yağışlar kuvvetli olacak.

O İLLER İÇİN SARI KODLU UYARI VERİLDİ

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelerde aynı zamanda 18 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Sarı kodlu uyarı verilen iller şöyle: Adana, Artvin, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Batman, Şırnak, Osmaniye.

Ayrıca bugün ve yarın 9 kentte şiddetli yağış bekleniyor.com kuvvetli yağış uyarısı yapılan iller Bayburt, Tunceli, Trabzon, Sivas, Rize, Gümüşhane, Erzincan, Giresun ve Artvin oldu.

MAYIS AYINDA KAR SÜRPRİZİ GELİYOR

Diğer yandan Marmara bölgesi içinde sürpriz bir uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Uludağ için mayıs ayında kar yağışı uyarısı yapmıştı. Uludağ'da beklenen kar yağışı etkili oldu.