Naci Görür İstanbul depremi için bir kez daha uyardı

Açıklamaları ve uyarılarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremi için bir kez daha uyardı. Olası büyük İstanbul depremi ile ilgili uzmanlardan gelen açıklamalar yakından takip edilirken Görür’den önemli bir uyarı daha geldi.

Naci Görür İstanbul depremi için bir kez daha uyardı

Olası büyük İstanbul depremi ile ilgili gelen açıklamalar ve uzman uyarıları vatandaşların yakından takip ettiği konuların başında geliyor. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de sık sık bu konuya değiniyor ve önemli uyarılarda bulunuyor. Naci Görür’ün yaptığı uyarılara bir yenisi daha eklendi. İstanbul depremine bir kez daha değinen ve önerilerde bulunan uzman isim, ‘Biz uzatmaları oynuyoruz. Çok fazla bekleyecek durum yok.’ dedi.

‘UZATMALARI OYNUYORUZ’

Önemli açıklamalarına bir yenisini daha ekleyen Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremine bir kez daha değindi ve ‘6 sene içinde artı-eksi olarak, 10 sene içinde deprem olması bekleniyor. Biz uzatmaları oynuyoruz. Çok fazla bekleyecek durum yok.’ dedi. Marmara’da meydana gelebilecek depremlerin riskini tarihi verilere dayanarak ortaya koyan uzman isim, bu konuda önerilerini de sundu.

naci-gorur-istanbul-depremi-icin-bir-kez-daha-uyardi.jpg

KENTİN TÜM BİLEŞENLERİ DEPREME HAZIRLANMALI

Olası büyük İstanbul depremine karşı önerilerini dile getiren Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’un depreme karşı zayıf noktalarının belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. İstanbul’da yapı stokunun yenilenmesinin önemine de dikkat çeken Görür, bununla da yetinilmemesi gerektiğini ve kentin bütün bileşenlerinin depreme hazırlanması gerektiğini söyledi.