Litvanya'dan Ukrayna'ya yeni mühimmat desteği

Rusya- Ukrayna savaşının sürdüğü bugünlerde Litvanya’dan dünyayı şaşırtan karar geldi. Litvanya, Ukrayna'ya yeni mühimmat desteği gönderdi. Bu durum karşısında Rusya'nın tutumu ise merak konusu oldu.

Litvanya'dan Ukrayna'ya yeni mühimmat desteği

Rusya Ukrayna Savaşı yaklaşık 2 yıldan bu yana devam ediyor. Saldırılarda Ukrayna'nın en çok Topçu mermilerine ihtiyaç duyduğu Geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Ukrayna'ya bu konuda destek ise Litvanya’dan geldi. Litvanya Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak Ukrayna'ya 155 milimetre top mermilerinin dün sevk edildiğini duyurdu.

MÜHİMMAT DESTEĞİ GÖNDERİLDİ

Litvanya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada dün itibariyle Ukrayna'ya 155 milimetre top mermilerinin sevk edildiği ifade edildi. Ukrayna'nın Savaş alanlarında kullandığı Topçu mermileri savaşta büyük önem taşıyor. Avrupa Birliği, Ukrayna'ya vaat ettiği 1 milyon merminin sadece yarısını Mart ayına kadar teslim edeceğini kabul etmişti. ABD’den gelen savunma yardımı ise yaşanan iç siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle iptal edilmişti.

UKRAYNALI ASKERLERE DE YARDIM SAĞLANIYOR

Litvanya tarafından Ukrayna'ya verilen mühimmat desteğinin yanı sıra yaralı askerlerin tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri konusunda da yardım sağlanıyor. 2024 yılı sonuna kadar yaklaşık 3000 Ukraynalı asker yetiştirmeyi de planlayan Litvanya’ya karşı Rusya'nın tutumu ise merak konusu oldu.