ONAYLANDI! 2019'dan sonra doğanlara sigara satışı ömür boyu yasaklanıyor

Sağlık üzerinde çok ciddi zararları olan sigaranın kullanımının azaltılması ve gençlerde sigara kullanımının önüne geçilmesi için dünya genelinde önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

ONAYLANDI! 2019'dan sonra doğanlara sigara satışı ömür boyu yasaklanıyor

İngiltere’de yeni nesil için sigara konusunda alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Bu çalışma ile birlikte yeni neslin hayat boyu sigaraya erişimi yasaklanacak. Söz konusu tasarı parlamentoda onaylanırken bu çalışmanın detayları merak edildi. Yeni neslin sigaradan uzak durması için atılan adımlara bir yenisini daha ekleyen İngiltere’de o yaş grubuna sigara satışı ömür boyu yasaklanıyor. İşte detaylar…

2009’DAN SONRA DOĞANLARA SİGARA SATIŞI YASAK

İngiltere’de başlatılan bu çalışma kapsamında 2009’dan sonra doğanlara sigara satışı ömür boyu yasak olacak. Bu çalışma ile yeni neslin sigaraya erişimi hayatları boyunca yasaklanmış olacak. Bu kapsamda 1 Ocak 2009’dan sonra dünyaya gelen bireylere sigara satışı yasaklanıyor.

onaylandi-o-yas-grubuna-sigara-satisi-omur-boyu-yasaklaniyor-001.jpg

15 YAŞINA GİREN ÇOCUKLAR SİGARA ALAMAYACAK

İngiltere’de Salı akşamı parlamentoda onaylanan yasa ile birlikte artık 15 yaşına giren çocuklar yaşamları boyunca sigara alamayacak. Söz konusu yasa tasarısı Avam Kamarası’nda 383 Milletvekilinden gelen onayla geçerlilik gördü. 67 Milletvekilinin ise bu yasaya karşı çıktığı öğrenildi. Yasanın gündeme gelmesiyle birlikte bu konu iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden olmuştu.

onaylandi-o-yas-grubuna-sigara-satisi-omur-boyu-yasaklaniyor.jpg

CEZA KESME YETKİSİ OLACAK

Yasanın gündeme gelmesinin ardından bazı Muhafazakar Partili vekiller, bu yasayı desteklemeyeceklerini belirtmişti. Parlamentodaki oylama esnasında ise iktidar partisinden gelen açıklamada, vekillerin istedikleri oyu kullanmakta özgür olacağına vurgu yapılmıştı. Bu yasa sigara içmeyi değil, sigara ürünlerinin satışının yasaklanmasını içermekte. Onaylanan bu yasa ile yetkililer sahada kontrollerde bulunacak ve çocuklara tütün veya elektronik sigara satışı yaptığı tespit edilen marketlere 100 sterlin ceza kesilebilecek. Kesilen bu cezalardan elde edilecek olan gelirin ise yasanın işlerliğini sıkılaştırmak için kullanılacağı aktarıldı. Bu yasanın kullanımı hızla artan elektronik sigaraları daha az cazip hale getirmeyi amaçladığı bilgisine de yer verildi.