YÖK pasif öğrencilerin kaydını sildi! Öğrenci sayısı azaldı

Pasif öğrencilerin okuldaki kayıtları silindi. YÖK, yükseköğretimde öğrenci sayısının düşüşü ile ilgili bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada öğrenci sayısındaki düşüşün sebebine yer verildi.

YÖK pasif öğrencilerin kaydını sildi! Öğrenci sayısı azaldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), pasif öğrencilerin kaydını sildi. 2 milyona yakın öğrencinin kaydı silindi. Konuyla ilgili açıklama yapan YÖK, Açıköğretim programına kayıtlı olan 1 milyon 856 bin 750 öğrencinin kaydının silindiği bilgisine yer verdi. Öğrenci sayısında yaşanan düşüşün sebebinin de kaydı silinen öğrenciler olduğunu aktaran YÖK, 4 dönem üstü pasif öğrencilerin kayıtlarının silindiğini duyurdu.

PASİF ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI SİLİNDİ

Yükseköğretim Kurulu, 4 dönem üstü pasif öğrencilerin kaydını sildi. Yükseöğretimdeki öğrenci sayısında düşüşün nedeni ile ilgili bir bilgilendirme yapan YÖK, 2021-2022 Akademik yılında Açıköğretime kayıtlı olan 4 milyon 454 bin 128 öğrenciden, 2022-2023 Aakademik yılında ise bu sayının 2 milyon 835 bin 686’ya düştüğünü belirtti ve bu düşüşün nedeninin 4 dönem ve üstü pasif öğrencilerin kayıtlarının silinmesi olduğunu ifade etti.

yok-pasif-ogrencilerin-kaydini-sildi-ogrenci-sayisi-azaldi.jpg

2 MİLYONA YAKIN PASİF ÖĞRENCİNİN KAYDI SİLİNDİ

Konuyla ilgili YÖK’ten yapılan açıklamada, Açıköğretim programına kayıtlı olan 1 milyon 856 bin 750 öğrencinin kaydının silindiği belirtildi. Kaydı silinen öğrencilerin yüzde 80’inin 5,5 yıldan, yüzde 50’sinin 8 yıldan fazla süredir aynı bölümde kayıtlı olduğu tespit edilirken 935 bin kişinin ise sınavsız ikinci üniversite ve sınavsız dikey geçiş kapsamında Açıköğretim programlarına kayıtlı olduğu bilgisine de yer verildi. Ayrıca açıklamada, Kanun kapsamında Açıköğretim sisteminde üst üste 4 dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencilerin kaydının silinmesi uygulamasının devam ettiği de hatırlatıldı.