En düşük emekli maaşı 15.000 TL HAYIRLI OLSUN

10.000 TL maaş alan emekliye müjde geldi. 5 bin TL ek zam onaylandı. İşte yeni tarihler...

En düşük emekli maaşı 15.000 TL HAYIRLI OLSUN

Emekli Temmuz zammı için geri sayım başladı. 17 milyon emeklinin gözü kulağı enflasyon rakamlarına çevrildi. Bir yandan da kulis bilgileri yakından takip ediliyor. SSK, Bağ-Kur, 4C emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlar, sosyal yardım alanlar bu açıklamaları merakla bekliyor. Şu ana kadar 3 aylık enflasyon verisi netleşti. Emekli Temmuz zammı şimdiden yüzde 15’e dayanırken hala 3 aylık veri bekleniyor. Ancak SGK uzmanları hesaplama yapmaya başladı. Peki emekliye Temmuz zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına zam var mı?

10-bin-tl-maas-alan-emekliye-5-bin-tl-ek-zam-surprizi-1.jpg

Milyonlarca emekliye Ocak ayında yapılan ilk zam yüzde 49,25 oranında oldu. Şimdi emekliler gözünü 2. Zamma yani Temmuz zammına çevirdi. SSK, Bağ-Kur, 4C emeklisi, dul ve yetim aylığı alanlar, sosyal yardım alanlar ve memurlar merakla Temmuz zammını bekliyor. Temmuz ayında yapılacak maaş zammı için ilk 3 veri netleşti. Yavaş yavaş zam tablosu da şekillenmeye başladı. Peki Temmuz’da emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte emekli Temmuz zammı son dakika…

10-bin-tl-maas-alan-emekliye-5-bin-tl-ek-zam-surprizi-3.jpg

EMEKLİ ZAMMI TEMMUZ’DA NE KADAR OLACAK?

SSK, Bağ-Kur, 4C emeklisi hey yıl Ocak ve Temmuz’da olmak üzere yılda iki kez maaş zammı alıyor. Bu zam enflasyon ve refah payı ile belirleniyor. Memur emeklisi ise toplu sözleşme zammı da alıyor. Bu yıl Ocak 2024 emekli zammı yüzde 49,25 olarak tüm emeklilere eşit oranda yapıldı. Temmuz ayı için de ilk 3 aylık veri netleşti.

Temmuz zammı için emekli ve memuru yakından ilgilendiren 3 aylık enflasyon verisi yüzde 15,06 oldu. Geriye 3 aylık veri kalırken Merkez Bankası da yıllık enflasyon tahminlerini yayınladı. Yıllık enflasyonun yüzde 68 olarak gerçekleşmesi beklenirken, buradan yola çıkan uzmanlar, Emekli Temmuz zammı için hesaplamalar yaptı. Buna göre emekliye Temmuz ayında emekli maaşlarına beklenen zam yüzde 25. Buna enflasyon da eklenince maaş zammı yüzde 30’a kadar yükselecek.

10-bin-tl-maas-alan-emekliye-5-bin-tl-ek-zam-surprizi-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 5000 TL ZAM BEKLENİYOR

En düşük emekli maaşına da Temmuz ayında zam bekleniyor. Kulis bilgilerine göre en düşük emekli maaşına 5000 TL ilave zam bekleniyor. Beklenen bu zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 15.000 TL olacak. Zam oranlarının kesinleşmesi için Temmuz ayına kadar açıklanacak enflasyon verilerinin takip edilmesi de gerekiyor. 6 aylık enflasyon kesin olarak 3 ya da 4 Temmuz tarihinde belli olacak. Bu rakamların netleşmesiyle emekli kök maaş zammı da kesinleşecek. Ancak en düşük emekli maaşı zammını aynı tarihlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.