2000 Sonrası Emekliler İçin SÜRPRİZ ZAM! İntibak Yasası ile Emekli Maaşları Güncelleniyor

2000 sonrası emeklilere müjde geldi. İntibak yasası ile sürpriz zam geliyor. Maaşlar o tarihten itibaren güncellenecek.

2000 Sonrası Emekliler İçin SÜRPRİZ ZAM! İntibak Yasası ile Emekli Maaşları Güncelleniyor

2000 Sonrası Emekliler İçin SÜRPRİZ ZAM! İntibak Yasası ile Emekli Maaşları Güncelleniyor!

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaşı heyecanlandıracak son dakika açıklaması geldi. Özellikle 2 gün sonrası emekli olanlar için intibak yasası sürprizi geliyor. 2000 yıl öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin giderilmesi bir süredir gündemdeki konulardan biriydi. Bu nedenle uzun zamandan beri emekliye intibak zammı beklentileri vardı. Son dakika haberi Az önce duyuruldu. Emekli maaşı alanlara sürpriz açıklamayı CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız yaptı. 10 milyona yakın emeklinin maaşı güncellenebilir. İki gün sonra emekliler için intibak zammı sürprizinin detayları haberimizde…

Emekli maaşı adaletsizliği son dönemlerin en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Özellikle 2000 yılı öncesi ve sonrası emekli olanlar arasında büyük bir gelir farkı var. O nedenle de uzun zamandan beri hükümete intibak yasası çağrısı yapılıyordu. Türkiye Emekliler Derneği’de bu konuda devreye girdi. Bu konuda yeni bir gelişme daha var. İntibak zammı son dakika haberi 10 milyon emekliyi sevindirecek. Peki emekliye intibak zammı gelecek mi, ne zaman gelecek? 2024 intibak yasası çıkacak mı? İşte emekliye intibak zammı 2024 son dakika gelişmesi…

emekli-intibak-zammi-2.jpg

EMEKLİ İNTİBAK ZAMMI 2024 NE ZAMAN GELECEK? SON DAKİKA HABERİ VAR

2000 yıl öncesi ve 2000 yılı sonrası emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin giderilmesi için uzun zamandan beri intibak yasası beklentisi vardı. Türkiye Emekliler Derneği de bu konuda Bir çok defa devreye girmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazmıştı. Emekli intibak zammı konusunda yeni bir adım ise CHP'den geldi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılması ve emekli maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesi için kanun teklifini meclise sundu.

emekli-intibak-zammi-1.jpg

2024 İNTİBAK YASASI ÇIKACAK MI? İNTİBAK YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Emekliye intibak yasası için TBMM'ye kanun teklifi sunan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız hemen ardından da basın mensuplarını açıklamalarda bulundu. 5510 sayılı kanunda değişiklik yaparak emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Tahtasız, 10 milyona yakın emeklinin bu durumda mağdur olduğunu dile getirdi.

2000 yılı öncesi ve 2000 yılı sonrası emekli olanların bu düzenleme ile birlikte eşit maaş alacağını da sözlerine ekleyen Tahtasız, hükümetin bu konuda bir an önce değerlendirme yapması ve emeklinin mağduriyetini gidermesi gerektiğinin altını çizdi.

Peki 2024 intibak yasası çıkacak mı? Emekliye intibak yasası ne zaman çıkacak? Emekliye intibak zammı gelmesi için beklentiler devam ediyor. Ancak bu konuda henüz kesin olarak bir değerlendirme yapılmadı. CHP'li milletvekili tarafından TBMM'ye kanun teklifi sunuldu Fakat şu anda Meclis tatilde. O sebeple seçim sonrasında bu konuda da bir görüşme ve oylama yapılacağı düşünülüyor.