Emekliye ÇİFTE promosyon! Birçok kişi bilmiyor ama hakkınız var

Emekli maaş promosyonları ile ilgili bir son dakika daha var. Birçok kişi bilmiyor ama 2 maaş alan emeklilere çifte promosyon fırsatı var.

Emekliye ÇİFTE promosyon! Birçok kişi bilmiyor ama hakkınız var

Kamu bankaları emekli maaş promosyonu ücretlerine önemli bir zam yapmıştı. Zamlı promosyon ödemeleri de bugün itibariyle başlıyor. Pazartesi gününden bu yana devlet bankalarında sözleşme yenileme yoğunluğu yaşanırken kim ne kadar alacak sorusunun yanıtı da merak ediliyordu. Emekliler için sürpriz bir haber daha geldi. 2 maaş alan emekliye çifte promosyon fırsatı var. Birçok emekli bilmediği için alamıyor. Sosyal Güvenlik müşaviri Emin Yılmaz, Emeklilerin çift promosyon olabilmesinin yollarını açıkladı. Hakkınızı öğrenin, çifte ödeme alma şansını kaçırmayın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama yaparak kamu bankalarının promosyon ücretlerinde yapılan güncellemeyi duyurmuştu. Kamu bankaları, emekli maaşını kendisine taşıyan ve 3 yıl boyunca buradan almayı taahhüt eden emekli müşterilerine artık 8.000 ila 12.000 TL arası Ödeme yapacak. Pazartesi gününden itibaren kamu bankalarına promosyon başvuruları başlarken Bugün de ödemeler başlıyor. Bir yandan emekliler yeni promosyon heyecanı Yaşarken bir yandan da bilmedikleri bir detayı öğrendi. İki emekli maaşı alanlara çifte promosyon fırsatı var. SGK müşaviri Emin Yılmaz'a Milliyet’e yaptığı açıklamada emeklilerin çift promosyon alma şansını anlattı.

emeklii-cift-promosyon-1.jpg

EMEKLİLER ÇİFT PROMOSYON ALABİLİYOR

Emekliler kamu bankalarından promosyon alma heyecanı yaşarken çift promosyon konusu da gündeme geldi. Sosyal Güvenlik müşaviri Emin Yılmaz, Aynı anda iki maaş alan emeklilerin çift promosyon alabileceğini duyurdu. Örneğin bir kişi emekli maaşı alıyorken anne ya da babasından dul ve yetim maaşı da alıyorsa 2 maaş üzerinden promosyon başvurusu yapabiliyor.

Konu ile ilgili daha önce yaptığımız haberlerde çift maaş, hatta 3 maaş alma fırsatı olduğunu belirtmiştik. Örneğin kişi SGK emeklisi Vefat eden eşi ise bağ-kur emeklisi. Bu durumda farklı kurumlar olduğu için aynı anda iki maaş bağlanması mümkün oluyor. Yani bir kadın SGK'dan emekli maaşı alırken BAĞ-KUR’dan daha dul ve yetim aylığı alma fırsatına sahip oluyor. Bu durumda da iki maaş için başvuru yapmak mümkün hale geliyor.

emeklii-cift-promosyon-2.jpg

ÇİFT PROMOSYON NE KADAR OLDU?

Kamu bankaları tarafından yapılan açıklamaya göre emekli maaşı alan vatandaşlar 3 yıllık taahhüt karşılığında 8.000 ila 12.000 TL arasında promosyon alabiliyor. Promosyon miktarı maaş aralığına göre değişiyor. Ancak emeklinin en üst sınırdan promosyon aldığını varsayarsak 12.000 TL promosyon verileceğini söyleyebiliriz. Ölüm aylığı üzerinden alınacak promosyon miktarı da SGK tarafından açıklandı. Kamu bankaları Ölüm aylığı alanlara 5.000 TL'lik promosyon desteği verecek. Bu durumda hem emekli maaşı hem de ölüm aylığı üzerinden promosyon alan bir kişi toplamda 17.000 TL promosyon alma hakkı kazanacak.

emeklii-cift-promosyon-3.jpg

EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Hem emekliler hem de dul ve yetim aylığı alanlar promosyon almak için banka şubelerinden T.C kimlik kartları ile başvurularını yapabiliyor. Ancak şubeye gitmeden de başvuru yapmak mümkün. Emekliler ve dul ve yetim aylığı alanlar için promosyon başvuruları bankaların online bankacılık hizmetleri aracılığı ile ya da e-devlet üzerinden de yapılabiliyor. E-devlet'e T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra maaş almak istediğiniz bankayı değiştirebilirsiniz. Böylelikle promosyon sözleşmesi de tamamlanmış olur.