Emekliye YENİ ZAM! Çifte Düzenleme SSK ve Bağ-Kurluya Geliyor

Emeklilerin beklediği yeni zam haberi geldi. SSK ve Bağ-Kurlu emekliye çifte zam düzenlemesi yapılacak.

Emekliye YENİ ZAM! Çifte Düzenleme SSK ve Bağ-Kurluya Geliyor

Emekliye YENİ ZAM! Çifte Düzenleme SSK ve Bağ-Kurluya Geliyor!

Emeklilere büyük zam. 2024 Temmuz ayında yeni düzenlemeler yolda. Emekli maaşı alanlar için 2 düzenleme birden var. Türkiye'de emekliler için 2024 yılı, çeşitli iyileştirmeler getiriyor. Yılın ilk yarısında uygulanan zam oranları ve en düşük emekli maaşının belirlenmesi, yılın ikinci yarısı için de devam edecek olan artışlarla gündemde. İşte emekliye yeni zam detayları…

Emekli maaşı alanlara son dakika haberi var. Ocak Haziran dönemi için emekli maaşlarına yapılan artış yüzde 49.25 olmuş en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL'ye yükseltilmişti. Emeklinin gözü kulağı şimdi Temmuz ayında maaşlara yapılacak zamlara çevrildi. Son dakika haberine göre emekli maaşlarına temmuzda ikili düzenleme geliyor. Yani emekliye 2 zam birden yapılacak. Hem kök maaş artışı hem de en düşük emekli maaşı artışı Temmuz ayında emekli vatandaşları bekliyor. Milyonların Merak ettiği SSK bağ-kur emekli maaş hesaplaması belli oldu. Peki Emekliye ne kadar zam gelecek? Emekli temmuz zammı kaç TL olacak?

emekliye-yeni-zam-cifte-duzenleme-ssk-ve-bag-kurluya-geliyor-1.jpg

EMEKLİLER YILINA ÖZEL MÜJDELER GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılbaşında maaş zammı açıklaması yaparken 2024 yılını 16 milyon emekli vatandaş için emekliler yolu olarak ilan etmişti. Bir yandan emekliye gelir arttırma amaçlı düzenlemeler yapılırken bir yandan da emeklilere indirim ve ek ödeme gibi fırsatlar sunulmaya başlandı. TBMM'nin Yarın açılması ile birlikte emekli için birçok düzenleme gündeme gelecek. Bu düzenlemeler arasında özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan emekli kartı dikkat çekiyor. Emekli kartı uygulaması ile birlikte en düşük emekli maaşı alan vatandaşlara gıda desteği, fatura desteği, ulaşım desteği gibi destekler sağlanacak. TBMM'nin yeniden göreve başlaması ile birlikte Tüm bu desteklerin de hayata geçeceği tahmin ediliyor.

emekliye-yeni-zam-cifte-duzenleme-ssk-ve-bag-kurluya-geliyor-2.jpg

EMEKLİYE KÖK MAAŞ ZAMMI GELİYOR

Emekliyi bekleyen diğer bir güzel haber ise Temmuz ayında kök maaş zammı yapılması olacak. Temmuz ayında 6 aylık enflasyon verilerinin belli olması ile birlikte kök maaşlar artacak. Ayrıca enflasyon zammına ek refah faiz zammı da yapılacağı tahmin ediliyor. Böylece emeklilerin 2024 yılında alacağı 2. Zam da belli olmuş olacak. Emekli kök maaş zammı ile ilgili olarak son tahminler yüzde 25 yönünde oldu. Eğer bu şekilde bir artış yapılırsa emekli maaşlarına bu yıl yapılan zam oranı yüzde 75'e ulaşacak.

emekliye-yeni-zam-cifte-duzenleme-ssk-ve-bag-kurluya-geliyor-3.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15.000 TL OLACAK

Emekli maaşlarına bir artış daha en düşük emekli maaşı üzerinden yapılacak. 2024 yılının başında en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında en düşük emekli maaşına bir zam daha öngörülüyor. Gelen ilk tahminler ise en düşük emekli maaşının 15.000 TL olacağı yönünde. Bir süredir emekli vatandaşların bu yönde talepleri bulunuyordu. Hatta milyonlarca emekli vatandaş seçim öncesi zam yapılmaması nedeniyle sandıkları boykot etmişti. Enflasyonun mayıs ayı itibariyle düşmeye başlayacağı tahmin edilirken emekli maaşlarında da buna göre bir düzenleme olacağı düşünülüyor.