SSK, BAĞ-KUR ve 4C Emeklilerine YENİ 4500 TL İLAVE Zam Sürprizi

Emeklilere müjdeli haber. 4.500 TL ek zam ve 3600 ek gösterge düzenlemesi TBMM’de. Yakın zamanda maaşlara ilave zam geliyor.

SSK, BAĞ-KUR ve 4C Emeklilerine YENİ 4500 TL İLAVE Zam Sürprizi

Türkiye’deki emekliler bir süredir hükümetten ek zam bekliyor. SSK, BAĞ-KUR ve 4C’den emekli olan milyonlarca kişi özellikle seçim öncesinde maaşlara artış yapılması için sık sık sesini duyurmaya çalışıyor. Seçim öncesi emekliye ek zam için pek umut yok, ancak seçimden hemen sonra emeklinin yüzünü güldürecek yeni gelişmeler var. Emekli maaşı alanlara 4500 TL ekstra zam yolda. Milyonlarca emeklinin maaşı Nisan ayında değişiyor. Emekliye İlave zam miktarı ve tarihi belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için heyecan verici bir duyuru yaptı. 4C emeklilerine 4.500 TL ek zam ve 3600 ek gösterge düzenlemesi geliyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte emekli maaşlarında ve emekli ikramiyelerinde önemli artışlar bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE İLE EMEKLİ MAAŞLARINA BÜYÜK ZAM

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, memur emeklilerini kapsayacak 3600 ek gösterge düzenlemesi ile emekli maaşlarına 4.500 TL'lik ek zam yapılacak. Bu düzenleme, aynı zamanda memur emeklilerinin emekli ikramiyelerinde de 150.000 TL'ye varan artışlar getirecek.

emekli-2-maas-ek-odeme-1.jpg

HANGİ EMEKLİLER YARARLANACAK?

Bu düzenleme, 4C kapsamında olan ve 3600 ek göstergeye ulaşan tüm memur emeklilerini kapsayacak. 30 yıl hizmet süresini tamamlayan her memurun ek gösterge puanı 3600'e yükseltilecek ve bu da emekli maaşlarında önemli bir artış anlamına geliyor.

3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

3600 ek gösterge düzenlemesi, torba yasa maddeleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Düzenlemenin Nisan ayı ortalarında meclisten geçmesi bekleniyor. Bu düzenleme, hem mevcut hem de gelecekteki emekliler için maaşlarında ve emekli ikramiyelerinde önemli iyileştirmeler vaat ediyor.

3600 EK GÖSTERGE İLE İKRAMİYE VE MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK

Memur ve memur emeklisi olan milyonlarca kişiyi kapsayan 3600 ek gösterge düzenlemesi büyük bir heyecanla Takip ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile hem memur hem emekli maaşlarında artış olacak. Ayrıca memurların emeklilik ikramiyesi de bu düzenleme ile birlikte yükselecek. 3600 ek gösterge düzenlemesinde maaş artışının 4.500 TL olması beklenirken emeklilik ikramiyesi artışının ise 150.000 TL olması bekleniyor. Memurlar bu artıştan hizmet süresine ve kademesine göre faydalanabilecek.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN’DAN AÇIKLAMA

Geçtiğimiz günlerde yapılan kabine toplantısından sonra konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han beklenen zamlarla ilgili seçim sonrasını işaret etti. Özellikle 3.600 ek gösterge düzenlemesinin torba yasa maddeleri arasında olduğunu belirten Bakan Işıkhan nisan ayı ortalarında genel kurulda görüşülmesini beklediklerini söyledi.