Temmuz zammı belli oldu! Asgari ücretli, memur, emekli maaşı hesaplaması

Asgari ücretli, memur, emekli maaşı temmuz zammı merakla bekleniyor. Hesaplamalar yapıldı. Temmuz’da maaşlara yapılacak zamlar ortaya çıktı.

Temmuz zammı belli oldu! Asgari ücretli, memur, emekli maaşı hesaplaması

Temmuz zammı belli oldu! Asgari ücretli, memur, emekli maaşı hesaplaması!

Temmuz 2024 zam dönemi için geri sayım devam ederken milyonlarca Vatandaş da zam oranlarını takip ediyor. Temmuz ayında emekli maaş zammı ve memur maaş zammı kesin. Ancak asgari ücrete ara zam olup olmayacağı hala merak konusu. 8 milyon asgari ücretle çalışan da Sosyal Güvenlik uzmanlarının açıklamalarını yakından takip ediyor. Temmuz zammı oranları yavaş yavaş şekillenmeye devam ederken SGK uzmanı Özgür Erdursun önemini açıklamalarda bulundu. Peki Temmuz'da maaşlara ne kadar zam gelecek? Asgari ücret zammı, memur maaş zammı, emekli maaş zammı ne kadar olacak? Milyonlarca kişinin beklediği son dakika zam haberi ve detaylar haberimizde…

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam oranları büyük merak konusu olurken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya üzerinden önemli değerlendirmelerde bulundu.

temmuz-zammi-belli-oldu-asgari-ucretli-memur-emekli-maasi-hesaplamasi-1.jpg

TEMMUZ 2024 MAAŞ ZAMMI NETLEŞİYOR

2024 yılı Temmuz ayında beklenen maaş zamları hakkında detaylar netleşmeye başladı. Asgari ücretlilere yönelik ara zam beklentileri azalırken, emekli ve memur zamları konusunda yeni bilgiler paylaşıldı.

ERDURSUN'DAN ZAM ORANLARI AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrette herhangi bir ara zam beklentisinin olmadığını, fakat memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 25 zam yapılmasının öngörüldüğünü belirtti. Bu açıklamalar, vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor.

temmuz-zammi-belli-oldu-asgari-ucretli-memur-emekli-maasi-hesaplamasi-2.jpg

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE 25 ZAM

SGK Uzmanı Erdursun'a göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayında yüzde 25 seviyelerinde bir zam bekleniyor. Bu oran, Haziran ayı enflasyonu sonrası kesinleşecek.

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceki açıklamaları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın tavsiyeleri doğrultusunda, 2024 için asgari ücrete sadece bir kez zam yapılması planlanmaktadır. Asgari ücretin yıl boyunca sabit kalması bekleniyor, bu da asgari ücretliler arasında farklı tepkilere neden olabilir.

temmuz-zammi-belli-oldu-asgari-ucretli-memur-emekli-maasi-hesaplamasi-3.jpg

TEMMUZ ZAMMI ORANLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Temmuz 2024 maaş zammı oranlarının kesin olarak belli olması Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak 6 aylık enflasyona bağlı. Şu ana kadar Ocak Şubat ve mart ayı enflasyon oranları netleşti. Geriye 3 aylık veri kaldı. 3 ya da 4 Temmuz tarihlerinde 6 aylık enflasyon kesin olarak belli olacak. Böylelikle emekli Asgari ücretli memur maaş zammı için zam oranları da kesinlikle kazanacak. Emekliler için ayrı bir durum daha var. SSK ve bağ-kur emeklisi 6 aylık enflasyon oranına ek refah payı zammı alıyor. Bu yıl refah payının kaldırılacağı yönünde iddialar vardı. Ancak Ocak 2024 zamlı refah Payı dahil olarak yapıldı. Temmuz ayında daha emekliye hem enflasyon zammı hem de refah Payı zammı verileceği tahmin ediliyor.