Üst Düzey Yönetici Adaylarının İşe Alımı Headhunting ile Yapılıyor

Üst düzey yöneticilerin işe alım süreçlerinde uygulanan headhunting, personel arayan firmaların ihtiyaçlarına uygun yönetici adaylarının listelenmesi için uygulanan bir yöntemdir.

Üst Düzey Yönetici Adaylarının İşe Alımı Headhunting ile Yapılıyor

Üst düzey yöneticilerin işe alım süreçlerinde uygulananheadhunting, personel arayan firmaların ihtiyaçlarına uygun yöneticiadaylarının listelenmesi için uygulanan bir yöntemdir. Genel yetenek testi,analizler, mülakat gibi insan kaynakları metotları ile aday profilininçıkarıldığı headhunting, headhunter tarafından yapılmaktadır. Üst düzeyyönetici arayan firmalar açısından faydalı bir uygulama olan headhuntingsayesinde şirket, kurum için en iyi faydayı sağlayacak adaylar üzerinde dahafazla yoğunlaşmakta ve zamandan tasarruf etmektedir. Headhunter, üst düzeyyönetici arayan firmaların adaylar arasından seçim yapabilmesinikolaylaştırmaktadır.

 

Üst düzey seçme ve yerleştirme süreci olan headhunting,headhunter tarafından uygulanırken aşağıdaki görevler yerine getirilmektedir.

 

    Firmanın ihtiyacı olan üst düzey yönetici adayınınprofili analiz edilir.

    Firmanın hedefleri, stratejileri, sektördeki konumu,vizyon ve misyonu incelenir.

    Analizler çerçevesinde yönetici adayları ile iletişimegeçilir.

    Headhunter uzmanı, yönetici adayı üzerinde mülakat,test ve referans kontrolü gibi insan kaynakları metotlarını uygular.

    Headhunter, nitelikli adayların CV’lerini müşteriyesunar.

 

Headhunter, bordrolama hizmeti ile birlikte; gerekirsepersonel bütçesi, toplu işe alım projeleri, ücret artış sistemive çizelgelerin hazırlanması, rapor olarak sunulması, personel devam sistemininkurulması ve takibi konusunda danışmanlık hizmetleri de verebilmektedir.

 

Üst Düzey Seçme ve Yerleştirme yöntemi olan headhunting,Direct Search Group (DSG) İnsan Kaynakları ve Danışmanlık şirketi tarafındanuzman kişilerce uygulanmaktadır. DSG, aday araştırmasında hem aday hem de firmaaçısından gizlilik önemli olduğu için, bu süreci deneyimli danışmanlartarafından titizlikle yürütmektedir. Kendi alanında en iyi olan profesyonelleriiçeren aday veri tabanını düzenli olarak güncelleyen DSG, iş ortaklarınınihtiyaç duyduğu pozisyona özgü yetkinliklerin seçimi ve personelinyerleştirilmesi noktasında hızlı ve güvenilir çözümler sunmaktadır.

 

Şirketinizde ihtiyaç duyulan pozisyona özel yönetici adayı iletanışmak için, alanında tercih edilen öncü insan kaynakları ve danışmanlıkşirketi Direct Search Group dsgik.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.