Başbakandan CHP'ye HDP'nin kayığı eleştirisi

Başbakan Binali Yıldırım bugün Ak Parti grup toplantısında konuştu ve CHP'ye sert ifadelerle yüklendi. CHP'nin HDP'yle aynı safta yer almasına tepki gösteren Başbaan Binali Yıldırım, "Belki de CHP sırtını terör örgütüne yaslamış HDP'nin kayığına binmiştir." diyerek CHP yönetimine tepki gösterdi.

Başbakandan CHP'ye HDP'nin kayığı eleştirisi

Başbakan Binali Yıldırım bugün AK Parti Grubu'nda gündeme dair değerlendirmeler yaptı. MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Binali Yıldırım, CHP'ye de hayli sert sözlerle yüklenerek CHP'yi HDP'nin kayığına binmekle suçladı. 

Ak Parti'nin girdiği her seçimden yüzünün akıyla çıktığını ve seçimin ardından hizmet üretmeye devam ettiğine dikkat çeken Başbakan, "Ömrübillah bir araya gelemez denilen çevreler, bir araya geldiler, beraber çalıştılar. Hepsini en acı şekilde tecrübe ettik. Ama milletimiz için yeri geldi duymadık, geri geldi görmedik, yeri geldi sustuk. Ama hep mücadele ettik. Olanda bir hikmet var dedik. Bazı çevreler bunu suistimal etmeye kalkmadı mı; elbette kalktılar. Yumuşak başlılığımızı anlayamadılar, bizi uysal koyun zannetiler. Siyaset mühendisliği yapmaya çalıştılar, 100 yıl sonra bile hukuk ve siyaset çerçevesinde utançla anılacak 367'yi çıkardılar. Bu anayasa değişikliğinin müsebbibi CHP. 2007'ye gidelim. Meclis'in en büyük partisine cumhurbaşkanı seçtirmeyen, hukuk ikdas eden ana muhalefet partisi bu işin başlangıcına sebep olmuştur. Cumhurbaşkanı seçtirmemek için vesayet odaklarının sözcülüğünü yapan ana muhalefet partisi bugün bütün marjinal odaklarla aynı fotoğrafı veriyor. PKK hayır, FETÖ hayır dediği için biz bu değişikliğe evet diyoruz dedik. Biz cevabı muhataplarından beklerken cevap CHP'den geldi. CHP zaten onların kayığına binmiş vaziyette, Allah ıslah etsin." dedi.