Araç Arızalandığında Yapılması Gerekenler

Araç ile yolda kalmak genelde en beklenmedik anlarda başımıza gelir. Arabaların arızalanması pek çok nedene bağlı olabilir.

Araç Arızalandığında Yapılması Gerekenler

Araç ileyolda kalmak genelde en beklenmedik anlarda başımıza gelir. Arabalarınarızalanması pek çok nedene bağlı olabilir. Bunlardan bahsedecek olursak motoryağı eksilmesi, yağ kaçırması, motor tamiri ve bakımı yapılmaması, motorun fazlaısınması, yakıt tüketimi, motorun düzgün çalışmaması, şanzıman sorunları gibi.Şanzımandan oluşacak sorunlar otomatik şanzıman ve manuel şanzıman sorunlarıolarak değişik türde olabilir. Manuel şanzıman sorunları genellikle debriyajatam basılmaması veya vites dişlisinden, vitesin tam geçmemesinden kaynaklanır.Otomatik şanzıman sorunları ise, tork vektöründe, yağ pompasında ve hidrolikvalf gövdesinde vites kavrama gruplarında herhangi bir aksaklık yaşanmasındankaynaklanır. DSG şanzıman servisi herhangi bir arızanın yaşanması durumunda öncelikle arızanınkaynağını tespit ederek arıza giderme işlemlerini gerçekleştirmelidir.


Araçarızalanması yolda gerçekleştiyse eğer, aracın arıza durumuna göre sorun olanyeri tespit edip araç sahibi ya çekici çağırıp aracını çektirmeli yada kendiimkanları çerçevesinde aracını kendisi tamir etmelidir.  Bu gibi durumlar için her zaman hazırlıklıolunmalıdır. Acil durumlarda hayati önemi olacak malzemelerin arabadabulunması, çıkabilecek krizleri önlemenin en iyi yoludur. Araçta reflektör varise yola konmalıdır ki arkadan gelecek arabalar, sizin arabanızınarızalandığını anlasın. Daha sonra ise yol yardımı çağırılmalıdır. En sıkkarşılaşılan araç arızaları arasında benzinin bitmesi, akünün bitmesi veyalastik patlamasıdır. Mekanik arızalardan en yaygın olanıysa debriyaj telininveya vites telinin kopması, mil kırılması veya aracın hararet yapması gibisorunlardır. Aracın daha yüksek performansa sahip olması ve arıza yapmamasıiçin yola çıkmadan önce mutlaka servise gösterilmesi gerekir. Bostancı oto servisi bu gibi durumlar için oldukça fazla hizmet imkanı sağlayarakmüşterinin araç arıza sorunlarını tespit eder ve müşteri memnuniyeti sağlamayıbaşarmıştır.