Özkan Uğur'un eşinden Mahzar Alanson ve Fuat Güner’e; 6 ay yasımızı tutsaydık

MFÖ Grubu'nun üyelerinden usta sanatçı Özkan Uğur, geçtiğimiz sene temmuz ayında hayatını kaybetmişti.

Özkan Uğur'un eşinden Mahzar Alanson ve Fuat Güner’e; 6 ay yasımızı tutsaydık

Mazhar Alanson ve Fuat Güner, cenazeden çok kısa bir süre sonra “MF” adıyla sahneye çıkmasına Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur'dan sitem dolu bir paylaşım geldi. Eşinin vefatının ardından Cem Yılmaz, Zafer Algöz ve Ozan Güven'in kendilerine çok destek olduğunu dile getiren Özkan, Posta'ya verdiği bir röportajda Mazhar Alanson ve Fuat Güner'in sahneye çıkmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı…

ozkan-ugurun-esinden-mahzar-alanson-ve-fuat-gunere-6-ay-yasimizi-tutsaydik-001.jpg

ÇOK ERKEN

“İnsanlar çalışmak zorunda ama ben sahneye çıktıklarını medyadan öğrendim. Büyük bir cesaret, MFÖ olarak da kalabilirlerdi. Sahneye çıkmalarına kızmadım. Benim tek söylediğim şuydu; 'Biraz durun! Çok erken konuşulmaya ve oluşmaya başladı bunlar. En azından bir 6 ay yasımızı tutalım ifadelerini kullandı.

ozkan-ugurun-esinden-mahzar-alanson-ve-fuat-gunere-6-ay-yasimizi-tutsaydik.jpg

ÖZKAN UĞUR HAKKINDA

Müzik hayatına 1970 yılında birçok ünlü ismin zaman zaman yer aldığı Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası’nda başlamıştır. 1971 yılında Kızıltoprak’ta tanıştığı Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile ilk grubu “Kaygısızlar” ile profesyonel bas gitaristliğe başlamıştır. Kaygısızlar grubu dağıldıktan sonra 1972 yılında Barış Manço’nun kendisine eşlik etmesi için kurduğu rock grubu “Kurtalan Ekspres” adlı grubun ilk kadrosunda yer almıştır. İlk yıllarda kendi bas gitarını yapmaya çalışan Özkan Uğur’a gitarını Barış Manço hediye etmiştir. Bir röportajında ‘‘Hayatım onunla geçti, milyarlar verseler de satmam. Bir kez konser için enstrümanları taşırken yere düşmüştü. Fark etmemişiz. Araba geri giderken az daha gitarımı paramparça ediyordu. Allah’ıma şükürler olsun ki sadece kutusu ezildi” ifadelerini kullanmıştı.